Nieuws

F1 Esports Series Qualifier voor 2022 is geopend

F1 Esports Series Qualifier voor 2022 is geopend

Tijdens de gehele maand oktober kunnen F1 2021 spelers zich bewijzen voor de F1 Esports Series van 2022. Het is het eerste onderdeel van de kwalificatie voor 2022. Iedere speler die F1 2021 heeft kan meedoen aan de kwalificatie.

De spelers die de beste prestaties neerzetten bij de kwalificatie, kwalificeren zich voor het Challengers-evenement. Bij Challengers komen de beste spelers van het eerste kwalificatie-evenement (oktober) en het tweede kwalificatie-evenement (november) bij elkaar. Begin volgend jaar volgt hieruit een kampioenschap van twaalf races waar de gekwalificeerde spelers zich kunnen bewijzen. De tien officiële F1 Esports-teams kunnen uiteindelijk spelers kiezen vanuit dit toernooi.

Deelnemen

Elke speler die F1 2021 in bezit heeft en minimaal 16 jaar oud is kan deelnemen aan de kwalificatie. Spelers moeten hun PSN-, Xbox Live- of Steam-account gelinkt hebben, dit kan via de F1 Esports website. Helemaal onderaan de website staat een afbeelding zoals hieronder.

F1 esports qualifying registreren

Door op register now te klikken is het mogelijk je account te linken en deel te nemen aan de kwalificatie. Vervolgens start je F1 2021 op en ga je naar het F1 Esports-tabblad, hier staat een grote knop genaamd Qualifying.

Qualifying

De kwalificatie bestaat uit een challenge. Bij de Grand Prix van Oostenrijk startte Carlos Sainz van de elfde positie maar wist uiteindelijk vijfde te worden in de race. De uitdaging voor jou is om dit nog beter te doen. Met nog een paar rondes te gaan is het jou taak om je door het veld te werken en zo hoog mogelijk te eindigen.

Je wordt uiteindelijk beoordeeld op lap times, clean driving, use of assist, use of flashbacks en de twee belangrijkste onderdelen: de race time en final position. Probeer een zo hoog mogelijke score te halen met de je beste uitvoering en behaal zo je kans op een plek in de F1 Esports Series Challengers.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le HaenVincent Le Haen