Nieuws

FaZe Clan behoudt 1e plaats in PEL

bron: PUBG Europe League bron: PUBG Europe League 

30 september 2019, 08:18

Met de één-na-laatste week achter de rug heeft FaZe Clan krapjes hun eerste plaats weten te behouden. Met 561 punten hebben ze een voorsprong van nog maar 3 punten op TSM, gevolgd door Na’Vi en Team Liquid.

Met een klapper van een week heeft Team Liquid het gat van bijna 100 punten naar FaZe terug weten te brengen naar slechts 22 punten. Hoewel G2 nog als één van “de grote 5” wordt beschouwd, heeft het zijn plaats af moeten staan aan nieuwkomer N47. Het team wist in de eerste vier weken geen enkele match te winnen, maar in week 5 vond N47 twee losse overwinningen en passeerde daarmee G2 in het klassement. Ook CrowCrowd is in het klassement G2 voorbij gegaan.

Met slechts één week te gaan lijkt de strijd om tickets voor de PUBG Global Championship al grotendeels te zijn gestreden. Het is alleen nog de vraag wie de zesde en laatste afgevaardigde wordt. Tenzij N47 op wonderbaarlijke wijze de laatste week hun gat van 90 punten naar FaZe weet te dichten, gaan de grote 5 door hun resultaat in Fase 2 door naar de PGC. Het zesde ticket gaat dan naar de zesde plaats in het algemene klassement, die momenteel voor CrowCrowd is.

De laatste week van Fase 3 van de PEL begint volgende week één dag eerder, namelijk op een donderdag. Daar zal blijken wie het beste team van Europa is.

Cas van Asseldonk
Cas van AsseldonkRedacteurStudent journalistiek met een voorliefde voor Battle Royales
Cas van AsseldonkCas van AsseldonkCas van AsseldonkCas van Asseldonk