Nieuws

FaZe verricht wonder in halve finale PUBG Global Championship

18 november 2019, 14:00

Na een teleurstellende eerste week van het PGC waren er nog maar drie van de oorspronkelijke zes Europese teams over. Met een vers begin van nul punten werden alle teams verdeeld in drie groepen van 8 om vervolgens allen twaalf wedstrijden te spelen om zo weer zo veel mogelijk punten te scoren. De top 16 mocht door naar de finale van volgend weekend.

TSM en Na’Vi kwamen beide al aan bod op de eerste speeldag in groep A tegen B. Beide teams wisten hier namens Europa goed te scoren: TSM stond aan het einde van de dag bovenaan en Natus Vincere eindigde net buiten de top 3 met een vierde plaats. Op de tweede dag kwam Na’Vi opnieuw aan bod, net als FaZe Clan. Hier waren het echter de Chinese en Koreaanse teams die de top domineerden: Na’Vi eindigde als 12e en FaZe clan stond helemaal onderaan met slechts 14 punten.

Wonder van FaZe

Met nog één dag over moest FaZe clan hard strijden om nog een kans te maken om in de top 16 te komen. TSM moest ook nog een aantal punten halen om door te kunnen, en voor Na’Vi was het een kwestie van hopen dat hun rivalen niet beter speelden. Het bleef tot op de allerlaatste game spannend: TSM en Na’Vi wisten na de 5 games dat ze al door konden, maar FaZe stond nog steeds als allerlaatste onderaan het scorebord met een gat van 22 punten naar de 16e plek – waarvan slechts één team niet meer zelf speelde. Met de druk vol op hun schouders lukte het Faze echter om een ijzersterke wedstrijd neer te zetten waarin het Europese team met 18 kills de wedstrijd won.

Embedded content: https://twitter.com/PUBGEsports/status/1196298941437890560?s=20

Met een totaal van 28 punten steeg het team wonder boven wonder naar de 16e plek, nét genoeg om door te mogen naar de finale. Hier beginnen alle teams weer met 0 punten. De laatste twaalf wedstrijden worden op 23 en 24 november om 02:00 Nederlandse tijd.