Nieuws

FaZe wint PCS2 Europa na sterke slotdag

FaZe wint PCS2 Europa na sterke slotdag

Waar FaZe clan in de afgelopen paar toernooien tegenvallende resultaten haalde, heeft het Europese sterteam eindelijk weer een overwinning binnen weten te slepen. Met een voorsprong van dik twintig punten op tweede plaats Team Liquid neemt het team 50.000 dollar mee naar huis. TSM, de winnaars van PCS1, eindigde als derde.

FaZe Clan begon al heel sterk aan het toernooi. In de groepsfase was het Europese team al het sterkste. Na’Vi, Team Liquid en Northern Lights maakte de top af. Daarmee waren zij de grote favorieten, samen met verdedigend kampioen TSM. Uiteindelijk was het dus FaZe die het ook waar kon maken met maarliefst vijf overwinningen verspreid over de 24 matches.

Embedded content: https://twitter.com/PUBGEsports/status/1305219660825026567?s=20

Team Liquid werd uiteindelijk tweede, mede te danken aan een afschuwelijke openingsweek. Met 189 punten eindigde het team 22 punten achter FaZe clan, en 38 punten boven TSM op de derde plaats. Van die 189 punten hadden ze er slechts 23 op de eerste week. TSM kwam ook te laat op gang en kon het gat naar FaZe en Liquid niet meer dichten.

De nieuwe garde

De grootste verrassing van het toernooi is team ShiftW. Hoewel ShiftW een gevestigde naam in de Duitse PUBG-scene is, heeft het team nooit gepresteerd op toernooien. Met twee oud-G2 leden aan het roer kwalificeerde het team zich voor het hoofdtoernooi vanuit de open qualifiers en uiteindelijk gaat het team er met de vierde plaats vandoor.

Embedded content: https://twitter.com/IrohFPS/status/1305231648494178305?s=20

Cas van Asseldonk
Cas van AsseldonkRedacteurStudent journalistiek met een voorliefde voor Battle Royales
Cas van AsseldonkCas van AsseldonkCas van AsseldonkCas van Asseldonk