Nieuws

Facebook trekt de stekker uit de Gaming app

Facebook trekt de stekker uit de Gaming app

De Facebook Gaming app is vanaf 28 oktober niet meer te gebruiken. Dit heeft het team van ontwikkelaars in een statement laten weten. Het sluiten van de applicatie betekent niet het einde van Facebook Gaming zelf, dit blijft immers gewoon bestaan.

Meer dan twee jaar geleden werd de Facebook Gaming app wereldwijd gelanceerd. De applicatie maakte het onder andere mogelijk om livestreams van andere gamers te bekijken. Alles wat Facebook Gaming te bieden heeft, maar dan in één app, dat was de bedoeling.

Facebook Gaming app houdt op te bestaan

Het team achter de Facebook Gaming app heeft aangegeven dat de applicatie ophoudt te bestaan. Vanaf 28 oktober is de applicatie op Android en iOS dan ook niet meer te gebruiken.

In het statement nemen de ontwikkelaars de tijd om de gebruikers te bedanken. Zij geven aan dat het een community-gedreven project was. Het doel was om nieuwe gaming-functionaliteiten naar Facebook te brengen en dat is gelukt.

Facebook Gaming is een streaming platform, vergelijkbaar met de eerder genoemde concurrenten. Dit platform maakt het mogelijk om gaming livestreams en opgenomen video's van content creators te bekijken. Ook het bekijken van esports, toernooien en het zelf spelen van games is mogelijk.

Het sluiten van de Facebook Gaming app toont dat het platform wellicht niet zo goed presteert als men gehoopt had. Dit is een tegenvaller voor beginnende livestreamers. De concurrentie op Twitch, en in mindere mate YouTube Gaming, is immers moordend.

Uit reacties op de aankondiging wordt duidelijk dat een groot deel van community een sluiting of een soortgelijke actie zag aankomen. Het doet sommigen zelfs denken aan het inmiddels gesloten platform Mixer.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.