Nieuws

Fayan "Gevous" Pertijs nieuwe coach van Defusekids

Fayan "Gevous" Pertijs nieuwe coach van Defusekids

Gevous is de nieuwe hoofdcoach van het League of Legends-team van Defusekids, dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt. Met flink wat internationale ervaring zal Gevous proberen om het zeer succesvolle 2019 een mooi vervolg te geven.

Fayan "Gevous" Pertijs is een van 's Nederlands meest ervaren League of Legends-coaches en coachte eerder al onder anderen SK Gaming, het voormalige Splyce en het Turkse SuperMassive Esports. Verschillende spelers (Wunder, Kobbe, Mikyx) die met hem gewerkt hebben zijn ondertussen doorgebroken en hebben internationaal ook successen behaald. Zelf heeft Gevous ook een aantal prijzen gewonnen.

Zo won hij met Red Canids de CBLOL in 2017, pakte hij als adviseur bij Echo Zulu een tweede plek tijdens de ESL Benelux Winter 2017 en eindigde hij met Vitality.Bee als tweede in de Franse LFL. Nu keert hij terug naar de Benelux, waarin hij in 2017 al actief was op de achtergrond bij Echo Zulu. Met de komst van Gevous lijkt Defusekids sterker dan ooit en heeft de organisatie haar line-up voor de komende Dutch League rond.

Dutch League

Na het vertrek zowel Kitty als Kaas trok Defusekids Goose en Nightmares aan als nieuw botlane duo. Precies op tijd voor de komende Dutch League die 20 januari van start gaat. Met Gevous als hoofdcoach zal Defusekids proberen haar dominantie ook in de Dutch League door te zetten.