Nieuws

Influencer Alissa Violet klaagt FaZe Clan aan

Influencer Alissa Violet klaagt FaZe Clan aan

Populaire social media-ster Alissa Violet klaagt FaZe Clan aan. De reden zou een overeenkomst zijn rondom aandelen van FaZe, die de organisatie niet zou zijn nagekomen. De waarde van de esportsorganisatie wordt geschat op ongeveer 300 miljoen dollar.

De oorsprong van de aanklacht ligt bij een andere rechtszaak. In 2018 zouden FaZe Clan en Clout Gang, een bedrijf dat werd opgezet door Alissa, samen investeren in een bedrijf genaamd Hubrick Limited. De samenwerking verliep echter niet goed, Alissa en FaZe klaagde Hubrick aan voor fraude en Hubrick deed hetzelfde bij Alissa en FaZe.

De zaak werd opgelost, doordat Alissa en FaZe een mondeling akkoord met elkaar hadden bereikt. Alissa verkocht al haar aandelen terug aan Hubrick en in ruil daarvoor werd ze gecompenseerd door FaZe. De compensatie zou bestaan uit aandelen van de esportsorganisatie.

Nieuwe zaak

Alissa Violet klaagt FaZe Clan nu aan omdat ze volgens haar de beloofde aandelen nooit heeft gekregen. “FaZe Clan wordt aangeklaagd omdat het bedrijf specifiek beloofde om Alissa te compenseren toen het haar vroeg om afstand te doen van haar Hubrick aandelen en haar claims tegen Hubrick te verwerpen. Als FaZe zich aan de belofte had gehouden om Alissa te vergoeden, dan had ze geen aanklacht hoeven doen,” aldus de advocaat van Alissa.

Om wat voor bedrag het specifiek gaat is niet bekend. Lee Trink, de CEO van FaZe, laat via een email weten dat hij denkt dat de zaak zonder grote problemen verholpen gaat worden.

Alissa Violet

Alissa Violet is een influencer met miljoenen volgers op social media. Ze werd populair op de app Vine en ging verder op YouTube nadat de app verdween. Alissa werd lid van ‘Team 10’, het bedrijf van Jake Paul en maakte succesvolle YouTube videos. Later werd ze onderdeel van Clout Gang en kreeg ze een relatie met FaZe eigenaar ‘Banks’. De relatie eindigde in 2019 en momenteel houdt ze zich bezig met modellenwerk.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le HaenVincent Le Haen