Nieuws

FaZe Clan gaat verder als beursgenoteerd bedrijf

FaZe Clan gaat verder als beursgenoteerd bedrijf

FaZe Clan is vanaf vandaag als aandeel verkrijgbaar op de NASDAQ, een Amerikaanse aandelenbeurs. Dit biedt investeerders de mogelijkheid om mede-eigenaar te worden van één van de grootste esportsorganisaties ter wereld.

Op woensdag 20 juli om 15:30 Nederlandse tijd maakt FaZe Clan de beursgang officieel. Deze stap is een gevolg van de fusie met B.Riley Principal 150 Merger Corp. Deze fusie werd op 22 juni door de Securities and Exchange Commission goedgekeurd. De esportsorganisatie nodigt fans uit om het nieuws met de leden, oprichters en werknemers op Times Square in New York te vieren.

Als gevolg van de beursgang krijgt de esportsorganisatie officieel een nieuwe naam: FaZe Holdings Inc. Op de NASDAQ is FaZe clan vanaf 20 juli met de tickers FAZE en FAZEW te vinden. Tickers zijn unieke codes waarmee op de beurs onderscheid wordt gemaakt tussen aandelen.

De al dan niet succesvolle beursgang van FaZe Clan heeft mogelijk ook impact op de gehele esportsindustrie. Dat maken de gevolgen van deze stap volgens kenners de moeite waard om te volgen.

FaZe Clan werd in 2010 opgericht. De drie oprichters Ben Christensen, Eric Rivera en Jeff Emann vergaarde in rap tempo populariteit door hun YouTube-video's. Het trio stond bekend om hun spectaculaire trickshots in Call of Duty. Anno 2022 is de organisatie met verschillende esportsteams actief in games als Call of Duty, Counter Strike: Global Offensive, Fortnite, Valorant en Rainbow Six Siege.

Door de jaren heen hebben verschillende beroemheden in FaZe Clan geïnvesteerd. Ook ex-profvoetballer en WK-finalist Gregory van der Wiel zag het in de esportsorganisatie zitten. Vanaf 20 juli kan iedereen zijn of haar aandelen kopen.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.