Beeld: PUBG Corp
Nieuws

Faze Clan neemt koppositie over van Omaken in PCS group stage

23 mei 2020, 10:30

Bij dag vier van de groepsfase van de PUBG Charity Showdown heeft Omaken zijn eerste plaats moeten opgeven aan FaZe Clan. Voor Omaken was het een redelijk teleurstellende dag, waar Team Liquid en FaZe juist domineerde. Faze clan staat nu eerste met 169 punten, Team Liquid tweede met 155 en Omaken vlak achter zich met 152 punten.

Met dag vier achter de rug hebben groep B en C de laatste wedstrijden tegen elkaar gespeeld. Uit deze groep komt Team Liquid als winnaar, met verreweg de meeste consistentie gedurende de twee dagen. De meeste overwinningen uit Groep B tegen C gaan naar Elgiganten, die tot drie keer toe op de map Miramar wonnen.

In het algemene scorebord begint het onderhand spannend te worden rond de eliminatiezone. Met nog twee speeldagen te gaan (Groep A tegen C op zaterdag, Groep A tegen B op zondag) is het verschil tussen een finaleplek en geen finaleplek bijzonder klein. Tussen de tiende en de 18e plek zitten slechts 17 punten verschil, één goede wedstrijd aan punten dus.

Embedded content: https://twitter.com/PUBGEsports/status/1263930377590145034?s=20

De 16 teams die op zondag bovenaan staan mogen volgende week in de finales nogmaals tegen elkaar spelen. De punten van de groepsfase worden dan verwijderd, zodat iedereen weer op gelijke grond begint. Zo heeft iedereen in de finales nog een eerlijke kans op het prijzengeld.