Nieuws

FaZe Clan wint IEM Cologne

FaZe Clan wint IEM Cologne

FaZe Clan heeft zojuist de Intel Extreme Masters XVII Cologne gewonnen. In een razendspannende finale werd Na’Vi verslagen. Het is de tweede keer dit jaar dat deze twee teams in de finale van een groot CS:GO-toernooi speelden, eerder gebeurde dat ook in Antwerpen.

De afgelopen twee weken stond Keulen in het teken van Counter-Strike: Global Offensive. De beste teams ter wereld waren in Duitsland om te strijden voor de titel van het toernooi en een hoofdprijs van 400.000 dollar. Na’Vi, overigens zonder Boombl4, en FaZe Clan waren vooraf al de grote favorieten en beide maakte de rol meer dan waar; Natus Vincere verloor geen enkel duel in aanloop naar de finale. FaZe Clan deed het zelfs nog beter en verloor geen enkele map in Keulen voor vandaag.

FaZe Clan vs Na'VI IEM Cologne

FaZe Clan deelde de eerste klap uit in een volgepakt LANXESS Arena. Op Inferno wist het team de winst met 16-3 over de streep te trekken. Daardoor had het een reeks van negen maps die op rij gewonnen werden. Na’Vi was echter niet van plan zomaar op te geven. Zowel Overpass (16-13) en Ancient (19-16) werden gewonnen door het Oekraïense team.

De volgende map was Mirage. FaZe Clan wist dat het deze map moest pakken en deed dat ook. Met 16-9 was het een stuk sterker. Er moest een vijfde en beslissende map komen. Hierin gaven beide teams elkaar geen centimeter; op de helft was de stand 8-7 in het voordeel van Na'Vi. Ook na de switch bleef het spannend. Het was echter FaZe Clan dat voor meer dan een miljoen kijkers thuis de winst wist te pakken; 16-14. Door de overwinning neemt FaZe 400.000 dollar mee naar huis, terwijl de verliezend finalist het moet doen met 180.000 dollar. FaZe Clan is door de overwinning het eerste team ooit dat Katowice, Cologne en de IEM Major (Antwerpen) in éen jaar wint.

Het eerstvolgende toernooi is de Blast Premier: Fall Groups 2022. Daar wordt zo’n 177.000 dollar verdeeld en nog belangrijker tickets voor de Fall Finals later dit jaar. Vervolgens begint eind augustus de ESL Pro League 16 waar 835.000 dollar op het spel staat. De komende maanden dus lekker veel CS:GO-actie.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend