Nieuws

Ferrari organiseert eigen esports-serie met plek in team als hoofdprijs

29 juli 2020, 08:48

Ferrari gaat met de Ferrari Hublot Esports series een toernooi organiseren waarbij de winnaar een plek in het officiële Ferrari esports-team verdient. De competitie is open voor alle Europese deelnemers boven de 18 jaar en wordt verreden in de race-game Asetto Corsa.

De Ferrari Hublot Esports Series is een intiatief van Ferrari om het nieuwste lid van haar officiële esports-team te vinden. Het toernooi wordt vanaf september georganiseerd en begint met een open AM Series waarvoor iedereen zich kan inschrijven, mits je van Europese komaf en boven de 18 jaar bent. De open AM Series geldt als kwalificatie toernooi voor de PRO Series die een maand later begint.

Embedded content: https://twitter.com/FerrariEsports/status/1288127075019350016?s=20

Het hele toernooi wordt gehouden in de race-game Asetto Corsa en daarin wordt gereden met een speciaal voor deelnemers aan het toernooi beschikbaar gestelde Ferrari 488 Challenge Evo. De deelnemers aan de open AM Series die hun Ferrari 488 het snelst rond het circuit weten te krijgen krijgen in de PRO Series vervolgens gezelschap van 24 professionele esport-coureurs.

Uiteindelijk plaatsen de beste 12 amateurs en de beste 12 pro's zich voor de finale in November waarin over drie races wordt bepaald wie het nieuwste lid van het Ferrari Driver Academy Hublot Esports Team wordt.

Ambassadeur

Ferrari heeft aangekondigd dat niemand minder dan Formule 1-coureur Charles LeClerc als ambassadeur van het toernooi is aangesteld. Naast zijn rol als gezicht van het toernooi gaat de Monegask volgens Ferrari het competitie nauwgezet volgen en de deelnemers van advies voorzien.