Nieuws

FIFA 20: de belangrijke datums op een rijtje

2 september 2019, 08:15

Het is september. Dat betekent dat we zijn aangekomen in de maand van de launch van FIFA 20! De grote officiële FIFA 20 launch is pas tegen het einde van de maand, maar dit betekent niet dat we tot dan moeten wachten om met FIFA 20 aan de slag te kunnen. Maar wat kunnen we wanneer verwachten? Wij zetten de belangrijkste release datums op een rijtje.

9 september: Start countdown top 100 FIFA 20 ratings spelers (Bevestigd)

Elk jaar wordt in de eerste week van september gestart met het onthullen van de top 100 FIFA ratings. Zo wordt er hoogstwaarschijnlijk gestart met 100-81 en eindigen we met de top 10. Vorig jaar begon dit spektakel op donderdag 6 september. Dit jaar start EA ook op 6 september met de FIFA 20 ratings te onthullen. Dit is voor Electronic Arts de ideale manier om te starten ons lekker te maken voor FIFA 20. 

FIFA 19 top 10 ratings

10 september: FIFA 20 demo (Bevestigd)

Twee weken voor de launch van FIFA 20 brengt EA altijd de demo uit van de game. Op deze manier is het voor spelers mogelijk al een beetje te proeven van FIFA 20. In deze demo krijg je toegang tot de offline aftrap modus. De afgelopen jaren was ook het begin van de The Journey te spelen. Er zijn geruchten dat dit jaar in de demo The Journey vervangen wordt met Volta. De demo wordt op basis van vorig jaar rond 12 september verwacht. 

18 september: Web app (Bevestigd)

Met de release van de web app geeft EA spelers de optie om alvast een kickstart te maken voor je FIFA 20 Ultimate Team. Iedereen krijgt een starterspakketje om je alvast op weg te helpen. Daarnaast krijg je op basis van hoeveel jaar je al FUT speelt nog een aantal extra pakketjes. Hier zit wel een limiet aan. Vorig jaar werd de web app een dag eerder gelanceerd, dus er is echt geen touw aan vast te knopen wanneer het dit jaar gaat zijn. Wij verwachten echter dat het 17 september wordt, vlak voor EA Access waarmee je alvast 10 uur met de volledige game aan de slag kunt.

18 september: eerste team van de week (Bevestigd)

Elke woensdag komt er het team van de week uit. Dit zal normaal gesproken met FIFA 20 niet anders zijn. Met de lancering van de web app en EA Access, waarmee je al eerder toegang krijgt tot de game, zorgt EA er altijd voor dat er al een TOTW in de pakketjes aanwezig is. De TOTW komt normaal gesproken elke woensdag uit, dus kun je bijna met zekerheid zeggen dat de eerste TOTW 18 september online komt.

FIFA 19 TOTW #1

19 september: EA Access (Bevestigd)

Met EA Access krijgen spelers de mogelijkheid om al met de volledige FIFA 20 game aan de slag te gaan. Hiervoor heb je EA Access nodig, waarmee je in totaal 10 uur aan speeltijd kunt volspelen. Dit was de vorige jaren altijd alleen voor de Xbox beschikbaar, maar sinds dit jaar kunnen ook PlayStation-spelers hier gebruik van maken. Net als de web app krijg je al iets eerder toegang tot FIFA 20 met EA Access. Dit jaar zal het ongetwijfeld rond ongeveer dezelfde periode uitkomen, op 18 of 19 september. Om je gelijk een goede tip mee te geven. Indien je inderdaad al woensdag met EA Access toegang tot FIFA 20 krijgt, is het slim om direct aan de slag te gaan met Division Rivals. Vorig jaar kwamen die rewards namelijk elke donderdag uit. Door hier alvast een paar potjes van te spelen heb je gelijk weer extra pakketjes die je open kunt maken. Het is nog wel wachten of ook dit jaar de Division Rivals rewards op donderdag uitkomen, maar goed dus om in de gaten te houden.

24 september: 3 days early access met de Champions en Ultimate edition (Bevestigd)

Tot nu toe zijn alle datums nog niet bevestigd, maar van de launch weten we natuurlijk wel dat dit vast staat. Met het pre-orderen van de speciale edities, de Champions en Ultimate Edition, krijg je drie dagen eerder toegang tot de volledige game.

FIFA 20 Champions EditionFIFA 20 Ultimate Edition

27 september: De grote FIFA 20 launch (Bevestigd)

Op vrijdag 27 september barst het feestje los. Dan krijgt iedereen die de normale FIFA 20 editie in de pre-order heeft geplaatst toegang tot de game. Vrijdag is ook vaak de dag dat EA met nieuwe promoties komt. 

27 september Ones to Watch promo en speler van de maand augustus Premier League (Verwacht)

Met de launch verwachten we natuurlijk dat ze, net als vorige jaren, direct goed willen starten met bijvoorbeeld de OTW-kaartjes in pakketjes om het nog aantrekkelijker te maken pakketjes te openen. Hiervan zijn de gebroeders Hazard, João Félix en Jović al bevestigd. Vorig jaar vielen de kaartjes wat tegen, met Ronaldo als uitzondering. Dit jaar zijn er weer veel toptransfers gemaakt dus verwacht een aantal leuke kaartjes. In de afgelopen jaren werd ook direct de speler van de maand augustus van de Premier League bekend gemaakt en kwam er hiervan een SBC live. Dit jaar lijken hiervoor de grootste kanshebbers Raheem Sterling en Teemu Pukki te zijn, die beide in drie wedstrijden vijf keer wisten te scoren.

FIFA 19 OTW promo

Zoals te lezen is zijn veel genoemde datums een schatting op basis van afgelopen jaren. Er is een reële kans dat de web app bijvoorbeeld een dagje eerder of later online komt. Dit is niet uit te sluiten en het is afwachten wat EA dit jaar voor ons in petto heeft.