Nieuws

FIFA 21-spelerskaarten voorspellen uitschakeling Nederland in halve finale EK 2021

11 juni 2021, 15:20

Als we de spelerskaarten uit de voetbalgame FIFA 21 moeten geloven gaat het Nederlands elftal stranden tijdens de halve finale van het Europees Kampioenschap voetbal. Dit blijkt uit een uitgebreide analyse van FLYERALARM. In de halve finale wordt Oranje naar verwachting uitgeschakeld door de uiteindelijke EK-winnaar België.

FLYERALARM analyseerde meer dan 10.000 digitale spelerskaarten uit FIFA 21 om een voorspelling te doen van het EK 2021. Nederland heeft volgens de spelersbeoordelingen een grote kans om door te stromen naar de halve finale. Oranje treft Zweden in de achtste finale, vervolgens wint het team van Frank de Boer de kwartfinale van Zwitserland. In de halve finale speelt Nederland dan in de “Derby van de Lage Landen” tegen het sterrenensemble van België. Hier eindigt het toernooi voor Oranje, aldus de spelersbeoordelingen uit de videogame.

ek20201fifa21spelerskaarten

België wint het EK

België is volgens de spelersbeoordelingen de favoriet om de EK-titel binnen te halen, ondanks dat het Franse team de hoogste beoordeling scoort. Tot nu toe waren de tweede plaats op het EK van 1980 en de derde plaats op het WK van 2018 de beste prestaties van de Rode Duivels.

Verwacht wordt dat de Belgen onder leiding van bondscoach Roberto Martínez aan kop gaan in Poule B. In de achtste finale schakelen ze Portugal uit. Daarna winnen ze van Italië na strafschoppen en spelen ze in de halve finale tegen Nederland. Na winst van Oranje wordt de spannende finale tegen Spanje gewonnen en wordt België Europees kampioen. De Belgen hebben de beste penaltynemers van alle deelnemende landen volgens FIFA, wat hen hierbij extra kans geeft om het toernooi te winnen.

FIFA Ultimate Team

In FIFA 21 kunnen spelers kaartjes verzamelen van hun favoriete voetballers in FIFA Ultimate Team. De spelerskaarten kunnen dan ingezet worden om een droomelftal te maken. Aan de hand van ruim 10.000 digitale spelerskaarten van alle spelers van de deelnemende EK-landen werden best mogelijke opstellingen berekend en voorspellingen gedaan met het sterkste basiselftal van ieder deelnemend land.

Stijn van Steenbergen
Stijn van SteenbergenRedacteur/Media ProducerSchrijft over van alles en nog wat, met een passie voor de ontwikkeling van esports binnen Nederland en video content
Stijn van SteenbergenStijn van SteenbergenStijn van Steenbergen