Nieuws

FIFA 21 Ultimate Team: Rulebreakers

Electronic Arts FIFA

Met de uitspraak 'Sommige regels zijn er om gebroken te worden' brengt Electronic Arts FIFA een nieuw promo uit binnen FIFA 21 Ultimate Team. Rulebreakers heeft wat weg van Ultimate Scream, waar spelers op bepaalde statistieken enorme boosts hebben gekregen, waarbij een ander juist verminderd wordt. Rulebreakers team 1 zit vanaf vrijdag 23 oktober 19:00 een week in pakketjes. Daarna volgt team 2.

Afgelopen week gaf EA al een aantal teasers weg van de nieuwe promo. Al snel werd bekend dat dit om een niet eerdere vertoonde promo ging. Opvallend, want iedereen had Ultimate Scream verwacht. Rulebreakers heeft een halloween thema, dus je kan er zo goed als uitgaan dat Rulebreakers de vervanger is van Ultimate Scream.  

Update 30-10: Rulebreakers Team 2 is uitgebracht.

Rulebreakers team 1

Team 1 telt twaalf namen waar elk kaartje een opmerkelijke upgrade ontvangen heeft. Dit is exact de achterliggende gedachte van de promo. Als voorbeeld pakken we de speler met de hoogste rating Harry Kane erbij. Kane heeft een enorme upgrade gekregen op snelheid van +23. Daarvoor levert hij wel op zijn shooting statistieken in. Hierop krijgt hij een downgrade van -4. Zo heeft ieder kaartje op een bepaalde statistiek een enorme upgraden levert diegene in op een andere statistiek. 

Jamey Cane, onderdeel van het live content team van FIFA, geeft daarnaast aan dat we ook dieper moeten kijken op de statistieken. Zo heeft Kane een grote boost gekregen op Agility en Balance. 

Player Pick SBC

In de Squad Building Challenge sectie heeft EA de Player Pick SBC teruggebracht. Een tof concept, waar jij de keuze hebt welke speler je wilt unlocken. Binnen de Rulebreaker promo heeft EA Iñaki Williams gedropt als Player Pick SBC. Je hebt hier de keuze om een Williams met een Shooting of Dribbling boost te unlocken.

Objectives

Binnen de objectives hebben is weer een promo gerelateerde speler te vinden die vrij te spelen is. Dit is Nordi Mukiele die een flinke upgrade gekregen heeft op zijn snelheid. Hiervoor moet je vijf objectives voor voltooien. 

EA heeft ervoor gekozen om elke promo in twee teams uit te brengen. Dat betekent dat team 1 voor één week in pakketjes verkrijgbaar zijn en team 2 de week erop volgt. Meer info is op de officiële website van EA te vinden.

Martijn Rijnbeek
Martijn RijnbeekRedacteurDé FIFA fanaat van Nederland
Martijn Rijnbeek