Nieuws

EA kondigt de grote esports-competities voor FIFA 22 aan

EA kondigt de grote esports-competities voor FIFA 22 aan

Electronic Arts en de FIFA hebben het internationale esports-programma voor FIFA 22 aangekondigd met een roadmap. De competities zullen bestaan uit zowel 1v1- als 2v2-evenementen. Het esports-programma is opgebouwd uit de FIFAe Club Series 2022, de FIFAe Nations Series 2022 en de welbekende Global Series, die ook wel worden beschouwd als het wereldkampioenschap FIFA. Spelers gaan esports-organisaties, voetbalclubs en landenteams representeren in de verschillende competities. Ook bracht EA een nieuwe trailer uit voor de FIFA 22 Global Series.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=QlGEy0pFPpQ

De release van FIFA 22 staat voor de deur: daarom werd eerder al de nieuwe FIFA 22 Web App al uitgebracht. Daarmee kun je nu alvast je team klaarstomen, zodat je direct kunt beginnen met het klimmen van de rankings in FIFA 22. Bekijk alvast onze tips voor de beste starter teams in FIFA 22 Ultimate Team en hoe je de beste speler in FIFA 22 wordt, zodat ook jij kans maakt om het ver te schoppen in de grote FIFA-competities!

Het FIFA 22-esportsseizoen

FIFA 22 Season Overview
Met de Season Overview presenteert EA de plannen voor het FIFA 22-esportsseizoen. Er komen drie grote competities, die allemaal net iets anders in hun werking gaan: we sommen ze hieronder voor je op, inclusief de belangrijkste data en kenmerken.

EA SPORTS FIFA 22 Global Series (1v1)

  • Kwalificaties gaan van start op 27 september met online toernooien in 10 regio's wereldwijd.
  • Meer dan 30 officiële competitiepartners, waaronder de Premier League, Bundesliga, La Liga, Ligue 1, MLS, CONMEBOL Copa Libertadores en UEFA Champions League. Zo kunnen spelers voor clubs uit de echte wereld uitkomen.
  • EA SPORTS FIFA 22 Global Series-ranglijsten zijn beschikbaar op FIFA.GG.

FIFAe Club Series (2v2)

  • De FIFAe Club Series 2022 begint in november met de FIFAe Club Online Qualifiers. Ook de nieuwe FUT Team of the Year en Team of the Season Cups zijn beschikbaar voor The Road to the FIFAe Club World Cup 2022.
  • Stel je FIFA.GG-profiel in en registreer je met je team vanaf 5 oktober.

FIFAe Nations Series (2v2)

  • In de FIFAe Nations Series 2022 nemen aangesloten nationale sportbonden het tegen elkaar op. Ook komen er nationale campagnes, waaronder in Nederland.
  • Landen gaan van start in de FIFAe Nations Online Qualifiers, waarbij de beste nationale teams doorgaan naar de playoffs in The Road to the FIFAe Nations Cup 2022.

Evenementen met UNICEF en Adidas

Twitch Rivals eSoccer Aid for UNICEF
Naast de aankondigingen voor het competitieve seizoen, houden EA en de FIFA ook een paar speciale evenementen met partners. Op 30 september 17:00u kun je kijken naar de Twitch Rivals eSoccer Aid for UNICEF-livestream, met Team Soccer Aid World XI tegen Team England in FIFA 22. Onder meer David Beckham is hier van de partij.

Op 21 oktober gaan bekende ambassadeurs namens Team adidas en Team EA SPORTStegen elkaar spelen in de FIFA 22 Challenge. Ook komt er een speciale aankondiging voor FIFA Ultimate Team rond dit evenement.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate