Nieuws

FIFA 22 releasedatum bekend: 1 oktober kunnen we aan de slag!

FIFA 22 releasedatum bekend: 1 oktober kunnen we aan de slag!

Uitgever Electronic Arts heeft officieel de komst van FIFA 22 bevestigd. Het nieuwste deel uit de populaire voetbalgame-serie wordt volgens EA realistischer en meeslepender dan ooit.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=o1igaMv46SY

FIFA 22 wordt uitgebracht op 1 oktober 2021 voor de next-gen consoles PlayStation 5 & Xbox Series X/S, en cloud-gaming service Google Stadia. De game verschijnt ook op PC via Origin en Steam, PlayStation 4 en Xbox One. Een speciale uitgave van de game, FIFA 22 Legacy Edition, wordt uitgebracht op Nintendo Switch.

Eerder zagen we al dat Kylian Mbappé, de sterspeler van Paris Saint-Germain, op de cover van FIFA 22 staat.

HyperMotion

Pulisic FIFA 22
Electronic Arts legt bij de aankondiging van FIFA 22 een sterke nadruk op de HyperMotion-technologie, dat een combinatie is van motion capture en machine learning. Bewegingen van 'echte' voetballers zijn vastgelegd door speciale camera's. Deze opnamen worden gebruikt door een programma, dat met behulp van een speciaal algoritme in real-time nieuwe animaties genereert in FIFA 22. Deze technologie moet ervoor zorgen dat bewegingen van spelers in de game er veel natuurlijker uit gaan zien.

HyperMotion wordt echter alleen aangeboden op PlayStation 5, Xbox Series X/S en Google Stadia. Of er qua spelersbewegingen ook veranderingen merkbaar zijn in de andere versies van FIFA 22, is niet bekendgemaakt.

Gamemodes als Career Mode en Ultimate Team keren opnieuw terug in FIFA 22, maar qua gameplay zijn er ook een aantal nieuwe elementen toegevoegd: zo is het keeper-systeem volledig vernieuwd en is Create A Club in de Career Mode op de schop genomen. Daarnaast introduceert FIFA 22 Ultimate Team Heroes, waarin verhalen van legendarische voetballers centraal staan. EA gaat tijdens de zomer meer bekendmaken over nieuwe toevoegingen aan FIFA 22.
Alaba Kinetc FIFA 22

FIFA 22 Ultimate Edition

Als je exclusieve content wil bemachtigen, moet je de FIFA 22 Ultimate Edition vóór 11 augustus bestellen. Je ontvangt dan vanaf 1 december 2021 een niet-verhandelbare Fifa Ultimate Team Heroes-speler. Daarnaast biedt de FIFA 22 Ultimate Edition tot vier dagen early access, extra FIFA-punten en meer bonussen.

Over early access gesproken: EA heeft nog geen releasedatum bekendgemaakt voor de FIFA 22 demo, maar het is waarschijnlijk dat deze ergens in september beschikbaar gaat zijn. Eerder werd de FIFA 22 closed beta nog stilgelegd, omdat er veel informatie uit de game werd geleaked op sociale media.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate