Nieuws

Team Gullit start FIFA 22-seizoen met shirtsponsor Samsung

Team Gullit start FIFA 22-seizoen met shirtsponsor Samsung

Samsung wordt de eerste officiële shirtsponsor van Team Gullit. Het logo van Samsung Galaxy, bekend van de mobiele telefoons en tablets van het elektronicaconcern, zal te zien zijn op de shirts van Ruud Gullit's FIFA-academie. Met de samenwerking zet Samsung een nieuwe stap in de wereld van esports. Het nieuwe shirt van Team Gullit is vanaf 21 oktober beschikbaar in FIFA 22.

Embedded content: https://youtu.be/BwtKv_6xgCI

Het in-game partnership tussen Team Gullit en Samsung is een primeur: niet eerder prijkte er een sponsor op het shirt van Team Gullit. Wel ging het team al eerder de samenwerking aan met andere partners: zo kwam er een samenwerking tussen Team Gullit en Red Bull tot stand, ging het team een partnership aan met cryptocurrency-platform Ultimo GG en werkt Team Gullit samen met SEIKO Vision om ooggezondheid bij gaming onder de aandacht te brengen.

Team Gullit en Samsung

De samenwerking tussen Team Gullit en Samsung zal gericht zijn op gaming: het elektronicabedrijf wil zich op deze manier verbinden aan de leefwereld van jongeren. Team Gullit-spelers Dani Visser en Levi de Weerd zijn als gaming-ambassadeurs verbonden aan Samsung. Via streams, events, video's en winacties wordt Samsung zichtbaar in de content van Team Gullit.

Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland, is enthousiast over de samenwerking met Team Gullit: "Als eerste shirtsponsor van Team Gullit dragen we via de FIFA-academie bij aan een nieuwe generatie FIFA-spelers. We kijken er naar uit!"

Ook Corné Dubelaar, oprichter van Team Gullit, is blij met de nieuwe samenwerking: "Team Gullit heeft inmiddels het aanzien en bereik van een internationale topploeg. Gaaf om te zien dat Samsung, als een van de eerste partijen met in-game shirtsponsoring, in het esports-domein stapt."

De samenwerking tussen Team Gullit en Samsung kwam tot stand via The Invaders: een bedrijf dat merken samenbrengt met de wereld van gaming. Kevin Loos, Client Lead van The Invaders: "Via de samenwerking met Team Gullit creëren we een ingang voor Samsung tijdens het game-moment van jongeren: zo kan Samsung een duurzame relatie opbouwen met deze groep."

Team Gullit-shirt in FIFA

FIFA22 Kit
Naast de tenues van bestaande voetbalclubs kunnen FIFA 22-spelers ook kiezen voor het Team Gullit-tenue in FIFA Ultimate Team, de populairste game mode in de FIFA-serie. Vanaf 21 oktober wordt het Team Gullit shirt, samen met één ander populair tenue, toegevoegd aan de keuzemogelijkheden voor fans.

Het shirt van Team Gullit verscheen een jaar geleden al in FIFA 21, omdat de esporters van het team goede resultaten wisten te behalen in de FIFA Global Series. Ook dit jaar zal het tenue van Team Gullit weer verkrijgbaar zijn, waarop voor het eerst dus de nieuwe shirtsponsor Samsung Galaxy zal prijken.

Op donderdag 21 oktober organiseert Electronic Arts tevens de FIFA 22 Challenge: een toernooi waar FIFA-spelers en professionele voetballers het tegen elkaar opnemen. Het Team Gullit-tenue zal te verdienen zijn als ‘viewership reward’: een beloning voor fans die via het officiële Twitch-kanaal van EA Sports FIFA de stream kijken.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate