Nieuws

FIFA-speler Dani Visser streamt 12 uur voor Villa Pardoes

FIFA-speler Dani Visser streamt 12 uur voor Villa Pardoes

FIFA-speler Dani Visser streamt op maandag 27 september twaalf uur lang voor Villa Pardoes: een goed doel dat vakanties aanbiedt voor Nederlandse gezinnen met een ernstig ziek kind. De esporter van Team Gullit en AZ probeert op de officiële releasedatum van FIFA 22 een zo groot mogelijk bedrag op te halen voor het goede doel door 12 uur lang de nieuwe game uit te zenden op Twitch.

FIFA 22 is de nieuwste titel in de voetbalgame-serie van Electronic Arts. Vanaf 1 oktober kunnen gamers aan de slag met de nieuwe gameplay features, de updates in FIFA 22 Career Mode en het nieuwe FIFA 22 Ultimate Team Heroes. Ook esporters kunnen niet wachten om de nieuwe FIFA-game uit te proberen en te ontdekken hoe de game eruit gaat zien op competitief niveau.

Villa Pardoes

De 20-jarige Dani is duidelijk over het doel van zijn stream: "Een jaar geleden verbond ik mij aan Villa Pardoes. Ik vind het namelijk belangrijk om het bereik dat ik heb [via sociale media] in te zetten voor een goed doel." De lancering van FIFA 22 is volgens Dani een mooi moment om daar iets voor te organiseren, aangezien de komst van een nieuwe game in de serie veel aandacht genereert.

goededoelen welzijn villa pardoes

Villa Pardoes is een locatie met vakantieappartementen bij de Efteling in Kaatsheuvel, speciaal voor gezinnen met ernstig zieke kinderen. Hier kunnen zij op vakantie gaan en even alle ellende rond de ziekte vergeten. Dani wil met de 12-uursstream minstens €2,500 euro ophalen via donaties van kijkers: "Met dat streefbedrag kan één gezin een week lang zorgeloos verblijven in de Villa."

Wil jij bijdragen aan Dani's actie voor Villa Pardoes of hem komen supporten? Dani is op maandag 27 september vanaf 12.00u live met FIFA 22 op zijn Twitch-kanaal.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate