Nieuws

The Next E-Talent-winnaar Giovanni Bakhuijsen tekent bij Vitesse

The Next E-Talent-winnaar Giovanni Bakhuijsen tekent bij Vitesse

FIFA-speler Giovanni Bakhuijsen, die eerder dit jaar de Videoland-show The Next E-Talent won, wordt de derde esports-speler van voetbalclub Vitesse. De 23-jarige speler blijft tevens FIFA-academie Team Gullit vertegenwoordigen op alle toernooien buiten de eDivisie. Het is voor het eerst dat Bakhuijsen gaat spelen voor een professionele voetbalclub.

Embedded content: https://twitter.com/TheTeamGullit/status/1460959259131322373?s=20

Bakhuijsen werd bekend als de winnaar van het Videoland-programma The Next E-Talent. In deze show ging Team Gullit op zoek naar een nieuw FIFA-talent, waarbij de organisatie een jaarcontract uitdeelde aan de winnaar van het programma.

Talent ontwikkelen

In de finale van The Next E-Talent wist Bakhuijsen medefinalist Damian Sitaram te verslaan en de felbegeerde kans bij Team Gullit aan te grijpen. Bij de Nederlandse FIFA-academie, die in FIFA 22 is vertegenwoordigd met een eigen tenue en embleem, kreeg Bakhuijsen de kans om zijn talent verder te ontwikkelen.

Bij Vitesse komt Bakhuijsen in een ploeg van hoog niveau terecht: zo speelt Levi de Weerd, een jong talent dat aanspraak maakt op de titel van beste FIFA-speler ter wereld, voor de club uit Arnhem. Ook Manuel Bachoore, tevens een jong talent, speelt voor deze eredivisieclub.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate