Nieuws

FIFA-esporter Lev Vinken tekent opnieuw bij Bundled

FIFA-esporter Lev Vinken tekent opnieuw bij Bundled

Professioneel FIFA-speler Lev Vinken heeft bekendgemaakt dat hij een contract heeft getekend bij Bundled. Vinken, die als FIFA-talent zijn esportscarrière ook begon bij het team van Bundled, maakt binnenkort bekend voor welke eDivisie-voetbalclub hij gaat uitkomen in FIFA 22, de aankomende titel in de voetbalgame-serie.

Embedded content: https://twitter.com/xLevVinken/status/1437848133787082759?s=20

Eerder speelde Lev Vinken voor Heracles in de eDivisie, de esports-tegenhanger van de Eredivisie. Samen met Bryan Hessing wist Vinken van Heracles een koppositie in de eDivisie van 2019-2020 te bezorgen, maar in de halve finale verloren de topfavorieten van PEC Zwolle.

Later kreeg Lev Vinken nog een tegenslag te verwerken: hij werd uitgesloten van het eClub WK na diskwalificatie van zijn duo-genoot. De eerste maanden in FIFA 20-esports waren voor Vinken dan ook mentaal zwaar. Vinken liet zijn talent zien door zich met Julian van den Berg te kwalificeren voor de FUT Champions Cup 5 in Boekarest. Eind 2020 verliet Vinken de eDivisie, omdat hij vond dat hij oneerlijk werd gestraft door de organisatie van de virtuele voetbalcompetitie.

Bundled

Bundled Banner
Team Bundled is een Nederlands esports-managementbureau dat talenten in FIFA-esports ondersteunt. Bundled geldt als verbinder tussen spelers en de esports-divisies van voetbalclubs, zowel nationaal als internationaal.

Zo maakte de Nederlandse FIFA-esporter Levy Frederique de overstap naar het Italiaanse Inter Esports. Veel FIFA-spelers bij Bundled spelen in clubs van de Nederlandse eDivisie, en het komt regelmatig voor dat spelers van club wisselen.

De spelers blijven meestal onder hetzelfde esports-managementbureau spelen als ze van team wisselen, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Een andere grote speler binnen FIFA-esports in Nederland, maar ook internationaal, is Team Gullit, dat recentelijk een samenwerking aanging met Ultimo GG.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate