Nieuws

FIFA-esporter Levy Frederique tekent contract bij Ajax

FIFA-esporter Levy Frederique tekent contract bij Ajax

Professioneel FIFA-speler Levy Frederique gaat spelen voor de esports-divisie van Ajax. Dat maakte de Amsterdamse voetbalclub bekend op Twitter. De 27-jarige Frederique, die is geboren en getogen in de Nederlandse hoofdstad, neemt hiermee afscheid van het Italiaanse Inter Esports, waar hij één seizoen voor speelde. Bovendien keert Frederique zo ook terug in de Nederlandse eDivisie: de digitale competitie tussen de Nederlandse topclubs uit de Eredivisie.

Embedded content: https://twitter.com/AFCAjax/status/1441039760773029896?s=20

Levy Frederique wordt gezien als één van de beste FIFA-spelers van Nederland. Hij vertegenwoordigde eerder meerdere clubs in de eDivisie, waaronder FC Emmen in 2020. Ook werd hij uitgekozen als derde Nederlander voor het nationale team op de FIFAe Nations Cup.

Levy liet zien waar hij van gemaakt was door de Europese Xbox-kwalificatieronde voor de FIFAe World Cup 2021 te winnen in juli. Helaas werden zowel de FIFAe Nations Cup als de World Cup geannuleerd vanwege de coronapandemie. Een flinke domper voor Levy, maar in FIFA 22 zal hij wederom de kans krijgen om zichzelf te bewijzen.

"Een droom die uitkomt"

Voor Levy Frederique is het tekenen van een contract bij Ajax een hoogtepunt uit zijn carrière: als geboren en getogen Amsterdammer is hij dan ook "heel trots" dat hij mag uitkomen voor de topvoetbalclub uit 'zijn' stad. "Ik ben sinds mijn jeugd Ajax-fan, dus dit is voor mij een droom die uitkomt", aldus Frederique. Ook nam hij afscheid van zijn voormalige club uit Italië: "Ik heb een geweldige tijd gehad bij Internazionale en ik wens ze het allerbeste toe."

Embedded content: https://twitter.com/LevyFrederique/status/1441047516489916422?s=20

Ajax heeft Frederique voor meerdere jaren getekend. Of zijn passie voor de club zich ook gaat vertalen in een eDivisie-titel voor Ajax, gaan we de komende seizoenen dus zien.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate