Nieuws

FIFA-speler Yusuf Ercan weg bij PSV Esports

6 augustus 2020, 12:02

PSV heeft bekendgemaakt dat FIFA-speler Yusuf Ercan komend vertrekt bij PSV Esports. De 19-jarige Ercan heeft nog geen nieuw team gevonden.

Het aflopende contract van Yusuf Ercan is niet verlengd door PSV Esports. De FIFA-speler kwam afgelopen seizoen voor PSV uit in de eDivisie op de Xbox. Samen met zijn teamgenoot Ali Riza Aygün eindigde hij op de 10e plaats in het seizoen 2019/2020 van de eDivisie.

In de play-offs in AFAS Live verloren zij in de kwartfinale van FC Groningen. Toen het nieuwe eDivisie-seizoen na vier speelrondes werd stopgezet in verband met het coronavirus stond PSV op de vierde plaats. Dat seizoen is uiteindelijk afgelast.

Embedded content: https://twitter.com/PSVEsports/status/1290633726091812865?s=20

Ercan begon bij PSV als eTalent en stroomde twee seizoenen geleden door als basisspeler. Toen verving hij Stefano Pinna, die naar Lille vertrok. Hij behaalde onder de vlag van de Eindhovenaren veelvuldig de top 100 van de Weekend League en versloeg in de eDivisie onder andere Ajax (1-0) en AZ (3-2).

Spelers vertrekken

Richting het nieuwe seizoen van de eDivisie wordt steeds duidelijker welke clubs wijzigingen in hun spelers doorvoeren. Zo maakte Vitesse eind juni bekend dat Tjardo Paliama komend seizoen niet meer in het shirt van de Arnhemmers te bewonderen is. Daarnaast heeft Julian van den Berg een overstap gemaakt van FC Emmen naar Feyenoord. Zelfs landskampioen PEC Zwolle liet een speler gaan, want Jonas Ghebrehiwot is op zoek naar een nieuwe club.