Nieuws

FIFA Summer Heat nu beschikbaar

18 juni 2020, 08:54

FIFA-ontwikkelaar EA heeft in een bericht op haar website een nieuwe promo aangekondigd voor FIFA 20. Summer Heat zal vanaf 17 juni het spel op verschillende manieren van nieuwe en terugkerende content voorzien. Zo krijgen sommige publieksfavorieten een behoorlijk upgrade, komen er nieuwe special-items in de vorm van Summer Showdown en bestaan de weekend league rewards niet langer uit Team Of The Week-spelers.

Er is een nieuw promo aangekondigd voor FIFA 20. Ontwikkelaar EA heeft op haar website de details gedeeld van het nieuwe Summer Heat-event dat op 17 juni is begonnen. Er gingen al een tijdje geruchten over de nieuwe promotie rond en de meesten daarvan zijn dus correct. Zo kunnen spelers tijdens het evenement een aantal keer stemmen op hun favoriete FIFA-kaarten die ze geüpgradet willen zien. Dit gebeurt, net als bij bijvoorbeeld Team Of The Year, door een keuze te maken uit een aantal player-picks. De gekozen speler krijg vervolgens een Summer Heat-SBC waarin een geüpgradet versie gebasseerd op het orginele kaartje te verdienen is.

Embedded content: https://twitter.com/EASPORTSFIFA/status/1273300388649873409?s=20

Summer Showdown

EA gaat ook nieuwe kaarten aan het spel toevoegen tijdens Summer Heat in de vorm van de Summer Showdown. Daarbij wordt iedere week één wedstrijd in de weer hervatte voetbalcompetities uitgelicht en bij ieder van de twee teams een speler uitgekozen die kans maakt op een Summer Showdown-kaart. Als zijn team wint krijgt die speler een +3 upgrade, wordt het gelijk krijgen beide spelers een +1 upgrade, de verliezer krijgt vanzelfsprekend geen upgrade.

'Best of'-packs

Er is een selectie gemaakt uit de tot nu toe beschikbare speciale kaarten en die zijn in verschillende periodes weer beschikbaar in FIFA 20-pakketten. Zo kunnen spelers vanaf 17 juni tot en met 3 juli bijvoorbeeld weerd Headliner Neymar JR en Ones To Watch Eden Hazard zien verschijnen wanneer zij een pakketje openen. EA heeft de volledige lijst met beschikbare spelers in een Google Docs-spreadsheet online gezet.

Embedded content: https://twitter.com/EASPORTSFIFA/status/1273299531208278016?s=20

Weekend League-beloningen

Ook voor de Weekend League-beloningen is tijdens Summer Heat een keuze gemaakt uit eerder beschikbare speciale kaarten. Hoe goed je beloningen zijn hangt net zoals altijd af van je prestaties. Zo krijgt een Top 100-speler tijdens Summer Heat een 'Best of' 11 spelers-pakket, waar maarliefst elf 90+-rated spelers inzitten uit de geslecteerde terugkerende kaarten. Elite spelers krijgen een zelfde pakket maar dan met drie spelers en ook mensen die minimaal goud 2 halen krijgen gegarandeerd een 90+-rated speler, maar dan in hun player-picks.

Beloning om te blijven spelen

EA heeft daarnaast aangekondigd dat spelers enkel door regelmatig in te loggen op het spel in twee periodes gratis pakketten kunnen verdienen. Hoe vaker je inlogt tussen 17 juni tot 28 juni en 17 juni tot 12 juli hoe beter het pakket dat je ontvangt zal zijn. Ook krijgen alle spelers aan het begin van Summer Heats een gratis pakket dat gebasseerd is op hoeveel een speler tot de aanvang van het evenement gespeeld heeft.