Nieuws

Finales eDivisie: Ajax en Heracles kiezen drakendoders RKC en FC Utrecht

6 januari 2021, 15:01

De finales van de eDivisie zijn begonnen. Als eerste onderdeel van de grote eindstrijd mocht de top-4 van de reguliere competitie hun eigen tegenstanders kiezen. Ajax en Vitesse maakten, terugkijkend naar de play-offs, een opmerkelijke keuze.

Ajax eindigde na 17 speelrondes eerste in de eDivisie met slechts 1 verliespartij. Dit leverde de Amsterdammers niet alleen een directe plaats in de finales op, maar ook de eerste keuze voor hun tegenstander in die finales. Ajax koos uit de beschikbare teams RKC Waalwijk om in de kwartfinale tegen te spelen. Van de play-offclubs is RKC dan wel het laagst geklasseerde team (11e plaats) maar de Leroy Miggels en Jaap van Alphen schakelden dinsdagavond wel even AZ Alkmaar uit.

Vertrouwen

Ook Vitesse, dat als tweede mocht kiezen, neemt een klein risico. De Arnhemmers kiezen voor FC Utrecht, dat in de play-offs van Heracles Almelo won. Toch lijkt Vitesse te vertrouw op hun eigen kwaliteiten tegen de nummer 10 van de reguliere competitie.

FC Groningen koos als derde voor Feyenoord als tegenstander en zodoende bleef voor PSV Eindhoven alleen nog FC Emmen over. Logisch, want FC Emmen was eigenlijk de enige ploeg die zeer overtuigend wist te winnen. Met twee keer 3-0 was Emmen in totaal met 6-0 te machtig voor FC Twente.

Kwartfinales eDivisie