Nieuws

Finales Overwatch League zijn in oktober 2020

14 augustus 2020, 15:17

Er is duidelijkheid over de finales van de Overwatch League. Van 8 t/m 10 oktober worden de kampioenswedstrijden gespeeld en wordt duidelijk wie zich mag kronen tot winnaar van de Overwatch League.

De finales van de Overwatch League worden van 8 t/m 10 in Azië gespeeld. Vooralsnog staan ze gepland om in Zuid-Korea gespeeld te worden, maar zo te zien kan dat ook nog veranderen. Van iedere regio doen twee teams mee in een double-elimination bracket waar uiteindelijk 1 winnaar uit de strijd komt.

Voordat de finales gespeeld kunnen worden moet het seizoen nog afgerond worden. De aftrap van het laatste deel van het seizoen is op 3 september, wanneer in zowel Azië als Noord-Amerika de teams uitmaken welke twee er naar de finales gaan. Uiteraard worden de spelers die vanuit Noord-Amerika komen grondig getest op het coronavirus.

Embedded content: https://twitter.com/overwatchleague/status/1293955791699898369?s=20

Naast de eer die de winst van de Overwatch League met zich meedraagt is er ook een leuk geldbedrag te winnen. Het winnende team strijkt 1,5 miljoen dollar op, terwijl de verliezend finalist genoegen moet nemen met 750.000 dollar. Uiteraard krijgt de winnaar ook de welverdiende trofee mee naar huis.