Nieuws

Finalisten Hearthstone Topdesk Nationals van 28 maart bekend

21 maart 2021, 21:12

Na zeven weken aan kwalificatietoernooien zijn de zestien spelers bekend die mee zullen doen aan de finales van de Hearthstone Topdesk Nationals aanstaande zondag. Elf Nederlanders en vijf Belgen gaan strijden om de hoofdprijs van €200 en de eer om zich kampioen van de Benelux te mogen noemen.

De zestien spelers die deze zondag om de totale prijzenpot van €500 gaan strijden zijn de regerend kampioen Maxvdp, Thahihi, Dinx, Këlthrag, Revokez, Heerpeer, JTBrinkers, Ti5o, Fransman, Armel en Mechnificant uit Nederland, en Martooka, Summerbeats, Sai, Floki en Wizzkid uit België. Het toernooi bestaat uit een groepsfase met vier groepen van vier spelers, waarna de top twee van elke groep doorgaat naar de een Single Elimination Bracket

Teams

Het team met de meeste afgevaardigden is deze Nationals het Belgische Obsidian Thieves. Maar liefst vijf spelers van dit team hebben zich weten te kwalificeren: Martooka, Wizzkid, JTBrinkers, Sai en Summerbeats. Divided Gaming, wat vorige Nationals nog vijf spelers mocht afvaardigen, moet nu genoegen nemen met de tweede plaats met drie spelers: Mechnificant, Thahihi en Këlthrag. Glorious Gaming heeft twee gekwalificeerde spelers in de vorm van Dinx en Revokez. mCon Esports en Gaming Alliance hebben allebei maar één gekwalificeerde speler, respectievelijk Maxvdp en Heerpeer. Floki, Ti5o, Fransman en Armel maken geen deel uit van een team.

Stream

De finales van de Hearthstone Topdesk Nationals vinden aanstaande zondag vanaf 12:00 plaats. In verband met de in Nederland geldende coronamaatregelen zal het toernooi geheel online plaatsvinden. Het toernooi zal live te volgen zijn op het Twitch kanaal van Esports Game Arena.