Nieuws

Flyquest verslaat Evil Geniuses in halve finales LCS

Flyquest verslaat Evil Geniuses in halve finales LCS

19 april 2020, 15:44

Nog geen twee weken nadat ze nog van hetzelfde team verloren heeft Flyquest in de halve finales Evil Geniuses verslagen met 3-1, waarmee ze hun ticket naar de finales tegen Cloud9 hebben geboekt. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de organisatie dat Flyquest in de finales staat. Voor Evil Geniuses is het seizoen nu afgelopen.

Een grote factor voor de overwinning van Flyquest) over Evil Geniuses) was toplaner Solo. Flyquest speelde aan het begin van het seizoen nog met toplaner V1per, maar tegen het einde werd de oude toplaner van Echo Fox ingebracht om af te wisselen met V1per.

De toplaner vertelde na de games in zijn interview dat hij geen hoge verwachtingen had voor het jaar, omdat hij geen aanbod had gekregen en dus niet verwachtte dat hij het jaar zou spelen. “Ik hoopte nog op een rol in een academy-team of een plek als coach, maar er gebeurde niks totdat Flyquest me benaderde. Wegens de omstandigheden mocht ik uiteindelijk voor ze spelen en dat is dus goed gelopen.”

Niet bang voor Cloud9

Solo merkt zelf dat er een paar kleine veranderingen hebben plaatsgevonden in het team sinds zijn toevoeging. “Iedereen speelt sinds de playoffs erg goed en focust zich meer op de drafts, het oefenen, enzovoort. Dat maakt het voor ons veel makkelijker om de series te spelen met een daadwerkelijk game-plan.” Solo heeft nog niet tegen Cloud9 gespeeld, maar voelt zich niet geïntimideerd. "We hoeven slechts drie games te winnen."

Flyquest speelt vanavond om 10 uur de finales tegen Cloud9, wat tot noch toe slechts twee games heeft verloren in het hele seizoen. Het gaat dus een flinke opdracht worden voor Flyquest om te winnen en het belooft dus een spannende serie te worden.

Cas van Asseldonk
Cas van AsseldonkRedacteurStudent journalistiek met een voorliefde voor Battle Royales
Cas van AsseldonkCas van AsseldonkCas van AsseldonkCas van Asseldonk