Nieuws

Flyquest wint van Team Liquid, Cloud9 eenzaam terug aan kop LCS

Flyquest wint van Team Liquid, Cloud9 eenzaam terug aan kop LCS

26 juli 2020, 19:28

Met nog iets minder dan drie weken te gaan staat Cloud9 terug bovenaan na twee tegenvallende resultaten in de LCS. Het team ging 9-0, maar verloor daarna tweemaal op rij waardoor Team Liquid het gat kon dichten. Na een upset van FlyQuest heeft Cloud9 de leiding weer tijdelijk vast.

Voor Cloud9 is het nu belangrijk om deze koppositie vast te houden, aangezien ze hun directe concurrent later deze week nog treffen in een belangrijke wedstrijd voor de eindresultaten van de LCS Summer Split. Flyquest won na hun upset ook nog een spannende game van Golden Guardians, waardoor ze de week 2-0 afsluiten en daarmee vrijwel zeker zijn van een plekje in de play-offs.

Toplaner Solo vertelde na hun overwinning over Team Liquid over hun overwinning. “Nadat we de vorige game tegen Team Liquid eigenlijk weg hadden gegooid voelt het erg goed om nu te laten zien dat we wel het betere team zijn.” Volgens Solo was de sleutel tot hun succes wat meer agressie. “We hebben dingen een beetje veranderd, hier en daar wat meer agressie toegevoegd, en het valt denk ik ook wel op. Naar mijn idee maken we meer gebruik van de voorsprongen die we krijgen.”

Voor Team Liquid was het het eerste verlies sinds eind juni, waar het van directe concurrent Cloud9 verloor. TL wist in de Spring Split play-offs niet te halen na vier maal op rij de split te winnen, wat een gigantische tegenvaller was voor het Amerikaanse sterrenteam. Met hun plaats in de play-offs al gegarandeerd willen ze nu dit weekend laten zien dat het geen terugval in oude gewoontes is.

Uitslagen

Evil Geniuses – Immortals 1-0
Team Liquid - FlyQuest 0-1
100 Thieves – Counter Logic Gaming 1-0
TSM – Dignitas 1-0
FlyQuest – Golden Guardians 1-0
Immortals – Cloud9 0-1

Cas van Asseldonk
Cas van AsseldonkRedacteurStudent journalistiek met een voorliefde voor Battle Royales
Cas van AsseldonkCas van AsseldonkCas van AsseldonkCas van Asseldonk