Nieuws

Fnatic tekent Adam als nieuwe top laner

Fnatic tekent Adam als nieuwe top laner

De 19-jarige Adam ‘Adam’ Maanane tekent een contract bij Fnatic. De Fransman gaat Gabriël ‘Bwipo’ Rau vervangen in de top lane. Adam won dit jaar de EU Masters en de LFL Spring Split.

Fnatic maakte op 25 mei bekend dat de Fransman zich aansluit bij Fnatic, dit deden zij met een blogpost en een video op social media. Fnatic noemt deze aanwinst 'een nieuw tijdperk' voor Fnatic nu zij hun 10-jarig bestaan in League of Legends vieren. Ondanks de jonge leeftijd van Adam is hij een groot talent, hij staat bekend om zijn agressieve speelstijl en indrukwekkende plays. Met name zijn spel met de champion Darius staan bekend als de beste van EUWest, ook is hij erg goed met Camille, Sett en Jayce.

Fnatic wil zich richten op jong en opkomend talent, een plaatje waar Adam goed inpast. Adam is een speler waar Fnatic nog jaren profijt van kan hebben. De organisatie heeft Adam getekend voor een bedrag van bijna 300.000 dollar en maakt zijn debuut in zwart en oranje met de LEC Summer Split. Details rondom het salaris van de jonge speler zijn niet bekend.

Bwipo gaat van de toplane naar de jungle

Bwipo was voor 3 jaar lang de toplaner van Fnatic, hij gaf eerder aan dat hij het niet erg vindt om van rol te veranderen. Met het vertrek van Selfmade maakte Bwipo de role switch van toplane naar jungle. Bwipo gaf ook aan dat hij niet bij Fnatic wil blijven als deze rolverandering zijn prestaties erg beïnvloeden. Fnatic heeft zelf veel vertrouwen in deze role switch.

Fnatic en haar fans kijken erg uit naar de Summer Split, om te zien wat deze aanpassingen doen voor het team. De LEC Summer split belooft een spannende split te worden en gaat van start op 6 juni.

Theus Veldhuizen
Theus VeldhuizenRedacteur Schrijft over van alles, maar heeft een passie voor Valorant en League of Legends.
Theus VeldhuizenTheus VeldhuizenTheus Veldhuizen