Nieuws

Fnatic verslaat Schalke 04, gaat naar Worlds en speelt finale tegen G2 Esports

7 september 2019, 18:25

Fnatic heeft de kater van de verloren reverse sweep tegen G2 Esports uitstekend weggespoeld door Schalke 04 in de halve finale van de LEC met 3-0 te verslaan. Dankzij deze overwinning is Fnatic verzekerd van een ticket naar het WK én zien we morgen de rematch tegen G2 Esports in de finale.

Op twee dagen na won Fnatic precies een jaar geleden de EU LCS Summer Split door Schalke 04 met 3-1 te verslaan. Vandaag stond deze confrontatie als halve finale op het programma en was het bovendien een stuk veelzijdiger dan de eerder genoemde finale. Schalke 04 kwam nauwelijks in het spel voor en liet zich gewillig verslaan. Zonder al te veel noemenswaardige momenten kan Fnatic zich nu dus voorbereiden op de finale tegen G2 Esports. Amper een week geleden gaf Fnatic nog een 2-0 voorsprong weg en won G2 met 3-2.

G2 Esports en Fnatic zijn nu definitief de eerste twee geplaatste teams die voor Europa naar het WK gaan. De uitslag van de finale bepaalt welke van de twee teams de eerste 'seed' krijgt. De verliezer moet nog in de 'Gauntlet' strijden voor de 2e of 3e seed. De finale van de LEC Summer Split is morgen vanaf 16:30 te zien op het Twitch-kanaal van Riot Games.

Deel: