Nieuws

Fnatic verzekerd van groepsfase Worlds 2019, Splyce neemt deel aan Play-ins.

Bron: Riot Games

15 september 2019, 23:12

Fnatic heeft zich geplaatst voor de groepsfase van het wereldkampioenschap League of Legends later dit jaar. De finale van de gauntlet werd met 3-0 overtuigend gewonnen van Splyce, dat zich plaatst voor de Play-In Stage van het wereldkampioenschap.

Ondanks de domper vorige week tegen G2 kon er toch gelachen worden voor de mannen van coach Youngbuck. In dominante vorm werd er afgerekend met Splyce. Het was vooral Nemesis die de show stal. De jonge Sloveen, die dit jaar pas zijn LEC-debuut maakte, groeit langzaamaan uit tot een ware powerhouse in de midlane.

De Nemesis show

Terwijl zijn teamgenoten een beetje slaperig speelden en stevig onder druk werden gezet wist Nemesis een lead te pakken in de midlane. Hierdoor bleef de game in evenwicht totdat hij, op zijn champion Cassiopeia, een fantastische towerdive uitvoerde waarna zijn team de game kon eindigen. Hij eindigde de game met dubbele killcijfers en een enkele death. Ook in de tweede game liet Splyce Cassiopeia open, wat Nemesis de kans gaf om dezelfde champion nog een keer te spelen. Fnatic bouwde haar teamcompositie zorgvuldig rondom een Garen-Yuumi botlane heen. Het had succes, maar ook deze game werd uiteindelijk gewonnen door Nemesis. Door een onverwachte flash-ultimate in een teamfight wist hij vier leden van Splyce te pakken. Het werd opvegen en opruimen voor Fnatic. In de derde game was Fnatic goed wakker en werden het 25 vrij eenvoudige minuten. Zonder een enkele death op Broxah, Nemesis en Rekkles wist Fnatic de game winnend te eindigen.

Splyce rondt LEC 2019 prima af

Voor Splyce was het geen gemakkelijke avond. Ondanks de nederlaag heeft het team toch een goed seizoen gedraaid. Een mooie derde plaats in de Summer Split is omgezet naar een eerste ticket voor Worlds sinds 2016. Via de Play-In Stage kan het team zich bij G2 en Fnatic in de groepsfase van Worlds 2019 voegen. 

Het wereldkampioenschap League of Legends wordt tussen 2 oktober en 10 november in Europa gehouden. De wedstrijden worden gespeeld in Berlijn, Madrid en Parijs. Volg tijdens die periode al het nieuws over Worlds op Esports Club.