Nieuws

Football Manager 2023 verschijnt op 8 november

Football Manager 2023 verschijnt op 8 november

Football Manager 2023 wordt op 8 november uitgebracht. Het voetbalsimulatiespel dat ontwikkeld wordt door het Britse Sports Interactive is middels een trailer aangekondigd. Komend jaar is het spel ook op de PlayStation 5 en iPad te spelen.

Al jaren heeft Football Manager een trouwe groep spelers. Om deze gamers ook dit jaar binnenboord te houden, heeft Sports Interactive aan een aantal verbeteringen gewerkt, waaronder de introductie van nieuwe internationale competities. De komende weken deelt uitgever SEGA meer informatie over 'FM23'.

Champions League naar Football Manager 2023

Voor het eerst in de geschiedenis van het voetbalsimulatiespel worden door UEFA gelicenseerde internationale clubcompetities toegevoegd. Dit betekent dat het in Football Manager 2023 mogelijk is om aan de Champions League, Europa League, Conference League en Supercup deel te nemen.

EA SPORTS' voetbalspel FIFA bevindt zich in een ander genre, waardoor het vermoedelijk mogelijk was voor SEGA om de rechten voor deze competities aan te schaffen. Met de Europese competities biedt de uitgever nog meer mogelijkheden en diepgang, wat wellicht een nieuwe groep spelers aantrekt.

Football Manager 2023 kan op een groot aantal platformen gespeeld worden. Het langverwachte debuut van de PlayStation 5 wordt op 8 november werkelijkheid. Vanaf de eerste dag is het voetbalsimulatiespel ook op de Xbox te spelen. Uitgever SEGA heeft ook aangegeven dat de game naar Xbox Game Pass komt.

Verder keert het spel terug naar iOS middels Apple Arcade. 'Football Manager 2023 Touch' is exclusief op iOS te spelen. Het gaat hier om de iPhone, iPad, Apple TV en Mac. Een Arcade abonnement is vereist.

De komende weken komt SEGA naar verluidt met meer informatie over hun voetbalsimulatiespel. PC-spelers kunnen het spel onder andere via Steam en Epic Games Store aanschaffen.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.