Nieuws

Wat is er nieuw in de Fortnite 17.10 update?

Wat is er nieuw in de Fortnite 17.10 update?

Epic Games heeft vandaag de Fortnite 17.10 update gelanceerd. In de eerste grote update sinds de lancering van Fortnite Season 7 kun je onder meer naar binnen in het grote UFO-moederschip, nieuwe items vinden en meedoen aan het Cosmic Summer Event. In dit artikel vertellen we je alles over de veranderingen in deze nieuwe update voor Fortnite: Battle Royale.

Embedded content: https://twitter.com/FortniteStatus/status/1407291637194182656?s=20

Verken het moederschip

Embedded content: https://twitter.com/HappyPower/status/1407256748092690435?s=20
Het thema van Fortnite Season 7 is een invasie door aliens met UFO's. Een van de meest opvallende verschijningen op Fortnite Season 7 map is het grote moederschip, dat boven het eiland zweeft. Nu is het ook mogelijk om aan boord te gaan: binnen vind je voormalige locaties die zijn 'meegevoerd' door de aliens, waaronder Lucky Landing en Butter Barn.

Abductors

fortnite-abductor
Ook spawnt het moederschip een nieuw soort UFO's, die je kunnen ontvoeren naar het moederschip. Deze Abductors zijn uitgeschakeld in de competitieve Arena-modes.

UFO's en Recon Scanners zijn generfed

fortnite-saucer-ufo
De UFO's bleken erg sterk te zijn in PvP: vandaar dat Epic een nerf heeft toegebracht aan de vliegende schotels. De schietsnelheid is afgenomen, waardoor het makkelijker moet worden om als tegenstander een opening te vinden en de UFO uit te schakelen.

Ook de Recon Scanner, het item dat vijanden en kisten in je omgeving laat zien wanneer het wordt gebruikt, zijn aangepast. Ze doen er nu langer over om opnieuw op te laden, en de scantijd is ook korter geworden.

Nieuwe skins

Embedded content: https://twitter.com/VenomLeaks/status/1407252408539832321?s=20
We hebben in season 7 al veel nieuwe skins gekregen via de Fortnite Season 7 Battle Pass, maar meer is altijd beter. Daarom zijn er nu nieuwe zomer-skins en bundles van Midas, Brutus & Jules. Daarnaast keren er een aantal skins terug in deze update, waaronder de legendarische Thanos-skin via de Fortnite Thanos Cup.
Embedded content: https://twitter.com/HYPEX/status/1407253867679584258?s=20

Super Level Styles

fortnite-season-7-super-level-bonus-rewards
Daarnaast zijn er ook nieuwe styles beschikbaar van diverse skins uit de Battle Pass, waaronder Rick Sanchez van Rick & Morty. Om deze Silver, Gold en Prismatic styles te unlocken, moet je eerst level 100 halen op de Battle Pass. Daarna kun je doorspelen om deze styles te unlocken.

Zyg and Choppy's Ray Gun

zyg choppy raygun
Het nieuwe wapen dat is toegevoegd heet Zyg and Choppy's Ray Gun, een Mythic-versie van het Ray Gun-wapen dat een doorlopende straal afvuurt. Om dit sterke wapen te krijgen, moet je eerst een baas op de map verslaan.

Alien Knockgun Launcher

Alien Knockgun Launcher
Dit nieuwe wapen werd al geteased in de eerste hints voor Season 7, maar is nu eindelijk te vinden in Fortnite. Het wapen lanceert een projectiel, dat naast schade ook knockback doet.

Alien Nanites

Alien nanites
Dit nieuwe item maakt een buitenaards gebied op de plek waar het gegooid wordt. Wat dat voor effecten heeft, is nog onduidelijk, maar mogelijk verandert het de zwaartekracht in het gebied.

Inflate-A-Bull

Inflate-A-Bull
Dit is een soort pak van een koe, waarmee je van heuvels af kunt rollen, van kliffen afstuitert en beter beschermd wordt tegen vuur.

Alien Parasites

fortnite-alien-parasite-1920x1080-826133a1b07a
Het klinkt misschien slecht dat er buitenaarde wezentjes zijn losgelaten die dieren en mensen op het eiland infecteren, maar het kan juist een voordeel zijn om een Alien Parasite mee te laten liften op je hoofd: niet alleen ben je dan beschermd tegen headshots, maar je kunt ook sneller rennen en hoger springen. Wel verlaagt de Parasite je HP tot 60, maar je shields blijven hetzelfde. Je kunt ze kwijtraken door vuur of water aan te raken, of door je bijvoorbeeld in een box te verstoppen.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate