Nieuws

Anime als Dragon Ball en Naruto komen mogelijk naar Fortnite

Anime als Dragon Ball en Naruto komen mogelijk naar Fortnite

Fortnite is een van de bekendste games van dit moment, en ontwikkelaar Epic Games is niet vies van bijzondere crossovers met andere bekende games en populaire media. Volgens een leak krijgen we in de nabije toekomst zelfs te maken met een nieuw soort crossover: Japanse animeseries, waaronder Dragonball Z, Naruto en Demon Slayer, zijn mogelijk onderweg naar Fortnite.

Met de komst van Chapter 2 Season 7 hebben we al veel nieuwe content mogen verwelkomen in Fortnite. Zo kregen we via de Season 7 Battle Pass onder meer items gebaseerd op de cartoonserie Rick & Morty, keerde Marvel-superschurk Thanos terug in Fortnite en zien we Loki, tevens een Marvel-personage, binnenkort voor het eerst in de battle royale-game.

Embedded content: https://twitter.com/TweaBR/status/1409954163966955523?s=20

Shonen Jump

Shonen Jump
Volgens de leak heeft Epic Games een overeenkomst gesloten met het Japanse bedrijf Shueisha, dat de uitgever is van het bekende manga-tijdschrift Shonen Jump. Als deze berichten kloppen, zijn er veel iconische manga- en animeseries die mogelijk naar Fortnite komen. Denk hierbij aan Naruto en Demon Slayer, maar ook aan My Hero Academia, Jujutsu Kaisen, Hunter x Hunter, One Piece en nog veel meer.

Epic Games heeft eerder samengewerkt met Marvel en DC Comics, dus de Fortnite-ontwikkelaar is niet helemaal vreemd van stripfiguren. Bovendien hebben Epic Games en DC Comics zelfs een crossover-stripboek gemaakt, ver Batman die reist door de Zero Point.

Buitenaardse invasie

Het huidige Fortnite-seizoen draait om een buitenaarde invasie. Het lijkt logisch dat veel content en crossovers te maken hebben met dit thema, zoals de komst van Superman, de superheld afkomstig van de planeet Krypton.

dragon-ball-z-villain-friezas-new-form-revealed r9fp.h720

Als er één animeserie is die wat ons betreft goed past bij het thema van een buitenaardse invasie, is het wel Dragon Ball. Als Epic Games van plan is om nog in dit seizoen een anime-crossover toe te voegen aan Fortnite, ligt het redelijk voor de hand dat iemand uit Dragon Ball een verschijning gaat maken. Bovendien is Dragon Ball één van de meest iconische en herkenbare animeseries.

Het is voor nu nog even afwachten of de leaks kloppen, maar dat er nog interessante crossovers onderweg zijn naar Fortnite, lijkt ons meer dan logisch.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate