Nieuws

Fortnite Chapter 2 Season 3 en The Device-evenement uitgesteld

3 juni 2020, 22:09

Epic Games heeft in een korte verklaring laten weten dat Fortnite Chapter 2 Season 3 is uitgesteld tot 17 juni. De Fornite-ontwikkelaar geeft als reden de onrust in de Verenigde Staten, Het is inmiddels de derde keer dat Epic Games het seizoen heeft uitgesteld.

Het protest en onrust in Noord-Amerika als gevolg van de dood van de Afro-Amerikaan George Floyd door politiegeweld zorgt voor flink wat uitstel binnen de gamewereld. Eerder werd al bekend dat het nieuwe Call of Duty: Modern Warfare seizoen verplaatst werd, en ook het PlayStation 5 reveal-evenement is voorlopig van de kaart. Het nieuwste uitstel komt van de kant van Fortnite-ontwikkelaar Epic Games; Fortnite Chapter 2 Season 3 wordt met zes dagen uitgesteld tot 17 juni. Ook het The Device evenement is verplaatst en wordt nu op 15 juni gehouden.

Embedded content: https://twitter.com/FortniteGame/status/1268286881608994817?s=20

Fortnite Chapter 2 Season 3

Het derde seizoen van Fortnite Chapter 2 zou aanvankelijk op 30 april uitkomen. Epic Games liet op 14 april echter weten dat het seizoen werd uitgesteld tot 4 juni. Het bedrijf maakte eind vorige maand bekend dat dit 11 juni zou worden, maar dat er op 6 juni wel een live evenement plaats zou vinden onder de naam The Device. Meer over seizoen 3 lees je in ons uitgebreide artikel.