Nieuws

Epic Games past XP-systeem in Fortnite Season 8 aan

Epic Games past XP-systeem in Fortnite Season 8 aan

Ontwikkelaar Epic Games heeft aangekondigd dat het bedrijf een aantal veranderingen heeft doorgevoerd voor het XP-systeem van Fortnite Chapter 2 Season 8. Spelers waren namelijk ontevreden met de mate waarin XP kon worden verkregen in de zogenaamde Punch Card-uitdagingen: vergeleken met het vorige seizoen zou dat veel te lang duren en dus te grindy zijn. Daarom kondigde Epic Games aan via het Fortnite Status-account op Twitter dat er aanpassingen onderweg waren.

Embedded content: https://twitter.com/FortniteStatus/status/1440329908153045012?s=20

Met de komst van de Fortnite V18.10 update zijn de nieuwe XP-veranderingen doorgevoerd. Dit is er veranderd:

  • XP van dagelijkse Punch Card-missies is verhoogd
  • XP van uitdagingen met vrienden is verhoogd
  • XP van toekomstige Punch Card-missies is verhoogd
  • XP van wekelijkse Punch Card-missies is velaagd

Gaat deze XP-update spelers helpen?

In Fortnite verzamelen spelers XP om nieuwe skins en andere items uit de Season 8 Battle Pass vrij te spelen. Uitdagingen voltooien geldt sinds jaar en dag als de meest effectieve manier om XP te verzamelen in Fortnite. In Season 8 vind je deze uitdagingen door met NPCs te praten: personages die op een vaste plek van het Fortnite-eiland in Season 8 ronddwalen. Zij delen zogenaamde Punch Cards uit: een reeks uitdagingen die passen bij de NPC. Hoe meer je voltooit bij één NPC, hoe meer XP hij of zij aan de speler geeft. Op een gegeven moment raken de uitdagingen echter 'op', waardoor oude quests herhaald moeten worden.

Fortnite Punch Card Quests

Dat probleem wordt niet aangepakt door deze XP-update: spelers die dus al verder zijn dan gemiddeld met de uitdagingen van Season 8, zullen dus minder hebben aan deze update, aangezien het probleem in variatie niet wordt aangepakt. Wel leveren uitdagingen nu meer XP op, dus het levelen zal in ieder geval sneller moeten gaan. Het is afwachten wat het daadwerkelijke effect gaat worden van deze update op de langere termijn. Vergeet niet dat je nog meer XP kunt verdienen door in Fortnite Creative aan de slag te gaan!

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate