Nieuws

Krijg in-game rewards tijdens Fortnite's Cosmic Summer Celebration

Krijg in-game rewards tijdens Fortnite's Cosmic Summer Celebration

21 juni 2021, 16:30

Op dinsdag 22 juni vindt om 13:00 Nederlandse tijd het Cosmic Summer Celebration event plaats in Fortnite. Tijdens deze in-game gebeurtenis, die plaatsvindt ter gelegenheid van het begin van de zomer, kun je unieke quests voltooien en in-game rewards krijgen.

Embedded content: https://twitter.com/FortniteGame/status/1406250417067991044?s=20

Fortnite Season 7 ging eerder deze maand live. Met het nieuwe seizoen is er een grote hoeveelheid aan nieuwe content toegevoegd aan Fortnite, met onder meer een Fortntie Season 7 Battle Pass en een selectie aan unvaulted en vaulted wapens en items om te gebruiken op het eiland.

Gelukkig houdt Epic Games niet alleen events wanneer er een nieuw seizoen is gearriveerd, of als er juist eentje wordt afgesloten. Zo werd er onlangs een in-game competitie gehouden, speciaal ter gelegenheid van het EK Voetbal. Ook keerde de Thanos skin tijdelijk terug met de Fortnite Thanos Cup.

Cosmic Summer Celebration

Wat houdt dit nieuwe event precies in? De Cosmic Summer Celebration is geen toernooi, maar meer een serie aan uitdagingen: door speciale en tijdelijke quests in de game te voltooien, kun je unieke in-game rewards verdienen als skins, sprays en icons.

Er gaan ook geruchten rond dat het evenement veel meer inhoudt: zo wordt specifiek Believer Beach genoemd in de 'uitnodiging' van Epic Games. Dit is de plek waar op de nieuwe Season 7-map een welkomstfeestje voor de aliens wordt georganiseerd. Het verhaal gaat dat Coral Castle, dat in de zee ligt bij Believer Beach, misschien wel wordt vernietigd of aangepast.

Embedded content: https://twitter.com/TheFoundoFN_7/status/1406565528622276614?s=20

Een gelekte afbeelding van het Cosmic Summer-event op de PlayStation Store toont een Coral Castle dat niet langer in de zee is gezonken, dus het zou kunnen dat er inderdaad iets gaat veranderen in dit gedeelte van de map. Wat de aliens er precies gaan uitrichten, is nog niet duidelijk. Mogelijk brengt het nieuwe evenement nog andere veranderingen, zoals een balance patch voor de erg sterke UFO's.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt competitief Smash Ultimate en veel andere games on the side