Nieuws

Epic Games: geen offline Fortnite-toernooien tot april 2022

Epic Games: geen offline Fortnite-toernooien tot april 2022

Epic Games, de ontwikkelaar van Fortnite en organisator van Fortnite-competities, maakte bekend dat er tot april 2022 geen LAN of in-person Fornite events gaan plaatsvinden. Dit heeft te maken met de globale COVID-19 pandemie.

De manager van Elite Esports, Connoreo, kwam op 1 juni met een bericht op Twitter waarin hij liet weten dat Epic Games geen evenementen toelaat of organiseert. Connoreo geeft overigens zelf aan het niet eens te zijn met de beslissing van Epic Games.

De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) heeft laten weten dat binnen en buiten evenementen gehouden kunnen worden, als de maatregelen gehandhaafd worden. Ondanks dat Elite Esports niet eens is met de beslissing van Epic, respecteren zij deze wel.

Door de beslissing van Epic is Elite Esports geforceerd om hun jaarlijkse Midwest Open Circuit te annuleren. Alle spelers en kijkers die een ticket hebben gekocht worden terugbetaald.

Embedded content: https://twitter.com/Connoreo_/status/1399493214118236166?s=20

Riot Games' in-person evenementen

Dit nieuws kwam voor veel mensen als een verrassing. Riot Games heeft namelijk hun in-person events gewoon door laten gaan. Worlds 2020 nam plaats in China, MSI in Reykjavik en de VCT Masters ook in Reykjavik. Deze toernooien hadden dan geen publiek maar haalde wel honderden duizenden kijkers, met een hoogtepunt van 1 miljoen kijkerstijdens de VCT Masters.

Epic Games niet de enige

Epic Games is niet de enige die hun in-person toernooien nog niet door laten gaan. De Call of Duty League wordt ook nog online gespeeld. De league heeft plannen om events weer door te laten gaan vanaf Stage 4, of dit met publiek is, is nog niet bekend. De VCT en League of legends-toernooien lijken uitzonderingen te zijn, hoewel afgelopen weekend voor het eerst weer een offline Overwatch League-wedstrijd plaatsvond in China.

Epic Games liet weten dat zij de COVID-19 situatie goed in de gaten houden, om zo snel mogelijk fysieke evenementen te organiseren. Gebaseerd op dat bericht is het dus zeker mogelijk dat er eerder dan april 2022 een evenement georganiseerd kan worden door Epic Games.

Theus Veldhuizen
Theus VeldhuizenRedacteur Schrijft over van alles, maar heeft een passie voor Valorant en League of Legends.
Theus VeldhuizenTheus VeldhuizenTheus Veldhuizen