Nieuws

Fortnite Chapter 2 Season 5: Zero Point is live

1 december 2020, 20:01

Op dinsdagavond 1 december om 22:00 vond het Fortnite Galactus-evenement plaats. Het evenement luidde het nieuwe seizoen in, Fortnite Chapter 2 Season 5. Het werd het grootste Fortnite evenement tot nu toe, met ruim 15 miljoen spelers die het opnamen tegen Marvel Villain Galactus

Fortnite Chapter 2 Season 5: Zero Point is live

Het nieuwste Fortnite-seizoen is inmiddels live, en lijkt een van de meest memorabele locaties terug te brengen: Tilted Towers. Ook waren in de gameplay trailer Din Djardin en Grogu (The Child) te zien, bekend van The Mandalorian.

Fortnite Galactus event tijdlijn

22:00 - Het Galactus evenement begint
22:00 - Spelers die meedoen aan het evenement bevinden zich op de helicarrier!

Embedded content: https://twitter.com/FortniteGame/status/1333873453376663558
22:01 - Er is een timer die 10 minuten duurt, waarna waarschijnlijk het evenement begint.
22:09 - Momenteel kijken er 1.6 miljoen mensen mee op Twitch.
22:11 - Het begint! Galactus verschijnt en begint te bewegen.
22:13 - Galactus veegt met een enkele slag de helicarrier weg en spelers vallen naar beneden
22:14 - Galactus pakt het zero point op de Fortnite-map beet; dat is de levenskracht. Er verschijnt een zwart gaat, waarin de spelers gezogen worden. Vervolgens zit iedereen in een Battle Bus.
22:15 - De Battle Bus blijkt wapens te hebben waarmee spelers gezamelijk Galactus aanvallen. Kunnen zij hem verslaan?
22:18 - Wolverine verschijnt om de spelers te helpen. Maar nee wat gebeurt er nu?! Galactus slikt alle Battle Bussen in!
22:19 - Door het inslikken van de bussen heeft Galactus zichzelf vernietigd.
22:20 - Het Fortnite-scherm is weer op zwart. Met to be continued. Fortnite Season 5 start over 7 uur en 40 minuten, om 06:00 uur Nederlandse tijd.

Wat is het Fortnite Galactus-evenement?

Het Galactus event is de afsluiting van Fortnite Chapter 2 Season 4. Fortnite-ontwikkelaar Epic Games roept jou als speler op om de strijd aan de gaan met Marvel Villan Galactus. Wanneer het volgende seizoen begint, is onduidelijk. Afgelopen seizoen stond in teken van het Marvel Universum, met onder andere Iron Man en Thor-gerelateerde outfits en emotes.

Hoe kan je het Fortnite Galactus-evenement bekijken?

Het Fortnite Galactus-evenement kun je live bekijken in Fortnite. Spelers dienen daarvoor minimaal een uur van tevoren online te zijn, in verband met de drukte op de servers. Het evenement zelf gaat om 22:00 Nederlandse tijd van start.

Mocht je niet mee kunnen doen aan het evenement. Niet getreurd, want veel spelers gaan het evenement livestreamen.

Embedded content: https://www.twitch.tv/sypherpk

Meer Fortnite

Het is nog even afwachten, maar het Galactus-evenement zou zomaar eens het beste Fortnite event ooit kunnen worden. Ben jij een absolute kenner op het gebied van Fortnite? Dan hebben wij nog wat feitjes en weetjes over Fortnite die wellicht compleet nieuw voor je zijn.

Deel: