Nieuws

Fortnite krijgt naar verluidt een first-person modus

Fortnite krijgt naar verluidt een first-person modus

Fortnite krijgt mogelijk een first-person modus. Althans, als we de gerenommeerde leaker HYPEX mogen geloven. In een tweet geeft HYPEX aan dat ontwikkelaar Epic Games sinds de laatste update werkt aan een first-person camera modus voor de populaire battle royale.

Sinds de zomer van 2017 staat Fortnite bekend als een third-person shooter. Alle mogelijkheden binnen de battle royale zijn daarop gebaseerd. Nu sinds de start van Fortnite Chapter 3 Season 3 wordt gewerkt aan de komst van een first-person modus, vraagt men zich af hoe dit geïmplementeerd zou moeten worden.

Fortnite first-person modus in Zero Build?

Omdat de komst van een first-person modus slechts een gerucht is, is verder nog niets bekend. HYPEX heeft wel een idee hoe een dergelijke modus zou kunnen slagen. Volgens de leaker is de Fortnite Zero Build modus geschikt voor deze nieuwe first-person modus. Dat klinkt logisch, want bouwen in eerste persoonsperspectief lijkt haast onmogelijk.

Mocht dit gerucht blijken te kloppen, dan is het de tweede keer dat Epic Games met een update in beperkte mate afstand neemt van de succesvolle formule. Dit was immers eerder met Zero Build het geval. Die modus bleek een succes te zijn. Maar, geldt dat ook voor een first-person modus?

De reacties op de sociale media zijn verdeeld. Content creator I Talk noemt dit 'het beste dat Fortnite ooit is overkomen', maar hij geeft wel aan dat de core game modi de basis moeten blijven. Ook zijn er spelers die aangeven dat skins minder waardevol zijn met een eerste persoonsperspectief en dat dit daardoor een onlogische zet van Epic Games zou zijn.

Een Fortnite first-person modus doet in ieder geval veel stof opwaaien. Hoewel HYPEX een gerenommeerde leaker is, moet ook dit gerucht met een korreltje zout genomen worden.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.