Nieuws

Naruto Shippuden komt op 16 november naar Fortnite

Naruto Shippuden komt op 16 november naar Fortnite

De geruchten waren er al een tijdje, maar nu is het eindelijk bevestigd: Naruto Shippuden komt naar Fortnite. De originele Japanse animeserie Naruto is bijna twintig jaar oud, en om dat te vieren komt er nu dus een crossover aan met de populaire battle royale-game van Epic Games. Er is verder nog niet veel officieel bekendgemaakt over de crossover, maar een aantal bronnen hebben een aantal mogelijke leaks gepubliceerd, met onder meer een potentieel wapen en een back bling.

Epic Games heeft via het officiële Fortnite-account enkel een aankondiging gegeven over de releasedatum van de Naruto Shippuden-crossover: 16 november 2021. Naruto Shippuden, dat werd uitgebracht in 2007, speelt een aantal jaar na de originele animeserie: de verwachting is dan ook dat er een skin komt van een oudere Uzumaki Naruto, de hoofdpersoon uit de serie.

Embedded content: https://twitter.com/FortniteGame/status/1458555063534854145?s=20

Het is voor het eerst dat een Japanse animatieserie vertegenwoordigd zal gaan worden in Fortnite, hoewel er al een aantal op anime geïnspireerde en originele skins in Fortnite zijn. Wel zijn er al meerdere crossovers geweest met Westerse series en comics, zoals The Walking Dead. Ook kwam Jinx uit League of Legends naar Fortnite, ter promotie van de nieuwe Netflix-animatieserie Arcane.

Potentiële leaks van Fortnite x Naruto

Hoewel er nog weinig officieel bekend is gemaakt over de crossover tussen Fortnite en Naruto, hebben veel leakers op sociale media al mogelijke informatie vrijgegeven. Zo heeft gebruiker Abdul Zoldyck naar eigen zeggen officieel artwork uit een Japanse poster of tijdschrift gedeeld op Twitter, waarin de personages Naruto, Sasuke, Sakura & Kakashi als Fortnite-skins worden bevestigd. Ook worden er enkele potentiële accessoires en tools getoond, zoals de Kunai.

Embedded content: https://twitter.com/Abdul_S17/status/1458680902146531331?s=20

Volgens HYPEX, een bekende Fortnite-leaker op Twitter, is de Kunai een wapen dat spelers straks kunnen gaan vinden op het Fortnite-eiland. De Kunai, een Mythic wapen dat explodeert, zou onder meer een range hebben van enkele honderden meters: dat zou het zeker geschikt kunnen maken om de bouwwerken van tegenstanders te vernietigen.

Embedded content: https://twitter.com/HYPEX/status/1452963102547398660?s=20

Hidden Leaf Village Creative Hub?

Tevens claimt HYPEX dat er een nieuwe Creative Hub wordt uitgebracht met de release van Naruto in Fortnite, gebaseerd op de Hidden Leaf Village: een prominente locatie in de Naruto-franchise. Wat je daar precies zou kunnen doen, is verder nog niet bekendgemaakt.

Embedded content: https://twitter.com/HYPEX/status/1458429350982868997?s=20

Wel heeft een andere Fortnite leaker, iFireMonkey, twee in-game items gedeeld die mogelijke Creative Coins zijn: een kom met Ramen en een Ninja Scroll. Mogelijk zijn deze onderdeel van of verkrijgbaar via de Hidden Leaf Village Creative Hub.

Embedded content: https://twitter.com/iFireMonkey/status/1452934029133680642?s=20

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate