Nieuws

Fortnite x PAC-MAN crossover aangekondigd

Fortnite x PAC-MAN crossover aangekondigd

Epic Games gaat samenwerken met Bandai Namco, de ontwikkelaar van onder andere PAC-MAN en Tekken. Als gevolg van deze samenwerking worden PAC-MAN cosmetics binnen Fortnite geïntroduceerd. We vertellen je alles wat je moet weten over deze crossover.

Fortnite-spelers hebben sinds de release van de populaire battle royale al behoorlijk wat crossovers gezien. Epic Games heeft fictieve personages, zoals Darth Vader en Indiana Jones aan de game toegevoegd. Hetzelfde geldt voor echte beroemdheden, zoals Wu-Tang Clan.

Ook crossovers met andere games zijn voorbij gekomen. Eerder werden karakters uit Resident Evil en Street Fighter aan Fortnite toegevoegd. De beurt is nu aan PAC-MAN.

PAC-MAN X Fortnite release date

Via de officiële PAC-MAN-website werd bekend gemaakt dat de Fortnite en PAC-MAN crossover op 2 juni 2022 in Fortnite van start zal gaan. De items die dan beschikbaar worden, staan in het teken de 42e verjaardag van de PAC-MAN franchise.

Op het moment van schrijven moet Epic Games nog bevestigen wat deze gloednieuwe crossover precies bevat. Naarmate de release date dichterbij komt, deelt de ontwikkelaar van Fortnite waarschijnlijk meer details.

Volgens het PAC-MAN Twitter-account kunnen Fortnite-spelers de nieuwe cosmetics middels V-Bucks in de Item Shop kopen. Hoewel de exacte prijs van deze cosmetic items nog niet bekend is, kosten ze waarschijnlijk rond de 1.500 V-Bucks.

Tom Fleischmann
Tom FleischmannRedacteurFIFA 22-specialist
Tom Fleischmann