Nieuws

Jinx uit League of Legends mogelijk in PUBG Mobile en Fortnite

Riot GamesRiot Games

Een aantal leaks en teasers die nu rondgaan op sociale media als Twitter, lijken erop te wijzen dat Riot Games groots wil gaan uitpakken met het RiotX Arcane-event. Zo heeft het officiële account van PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS MOBILE een teaser geplaatst, die vrij duidelijk verwijst naar League of Legends-champion Jinx. Ook zou er een Fortnite-skin van deze champion onderweg zijn, hoewel dit nog niet officieel is bevestigd (of zelfs geteased) door Fortnite-ontwikkelaar Epic Games.

Embedded content: https://twitter.com/PUBGMOBILE/status/1455235031736139781?s=20

Deze mogelijke crossovers vinden waarschijnlijk plaats in het kader van de door League of Legends geïnspireerde Netflix-serie Arcane, die te zien zal zijn vanaf 6 november. De animatieserie zou oorspronkelijk al eerder worden uitgebracht, maar vanwege het coronavirus werd de lancering uitgesteld tot 2021.

Jinx in Fortnite?

De gerenommeerde Fortnite-leaker Shiina deelde een bericht op Twitter waarin wordt geclaimd dat League of Legends-champion Jinx binnenkort wordt uitgebracht als skin in Fortnite, ter viering van de lancering van Arcane. Als deze berichten blijken te kloppen, zou dat de eerste samenwerking betekenen tussen 'gaming-reuzen' Riot Games en Epic Games.

Embedded content: https://twitter.com/ShiinaBR/status/1454248842581450761?s=20

Tegenwoordig is vrijwel geen enkele crossover met Fortnite nog ondenkbaar: zo kreeg de Battle Royale van Epic Games eerder al andere gaming-iconen van Capcom's Street Fighter-serie als skins. Eerst in de vorm van Ryu en Chun-Li, maar later kwamen daar ook nog Cammy en Guile bij.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate