Nieuws

Fortnite eert de LGBTQIA+ community met Rainbow Royale

Fortnite eert de LGBTQIA+ community met Rainbow Royale

Vanaf deze week ondersteunt Epic Games de LGBTQIA+ community met Fortnite Rainbow Royale, een in-game event met gratis items en nieuwe muziek op de radio. De regenboog, het meest gebruikte pride-symbool, is de grootste inspiratie voor de nieuwe content van dit event. Met Rainbow Royale onderschrijft Epic Games dat iedereen welkom is aan boord van de Battle Bus.

Embedded content: https://twitter.com/FortniteGame/status/1417486574850281493?s=20

De gebeurtenissen in Fortnite volgen elkaar in rap tempo op. Eerder deze maand kregen we bijvoorbeeld LeBron James in Fortnite, en deze week werden skins en content van Fortnite Solo-wereldkampioen Bugha aangekondigd.

Hoewel juni traditioneel geldt als Pride Month, de maand waarin veel extra aandacht is voor de LGBTQIA+ community, heeft Epic Games het Rainbow Royale-evenement uitgerold in het midden van juli. De meeste andere ontwikkelaars besteden voornamelijk in juni aandacht aan Pride, zoals Riot Games deed tijdens het éénjarige jubileum van Valorant. Dat leidt soms tot kritiek: waarom schenken bedrijven alleen in juni aandacht aan LGBTQIA+? Epic Games lijkt dat dus nu te willen doorbreken.

Gratis items in de Fortnite Item Shop

Ter gelegenheid van Rainbow Royale heeft Epic Games een aantal items met regenboogmotieven uitgebracht in de Item Shop. Deze hoef je echter niet te kopen: ze zijn volledig gratis. Je kunt ze dus simpelweg claimen in de Item Shop, zonder dat je daar V-Bucks aan hoeft uit te geven.
fortnite-rainbow-royale-free-items
Dit zijn de items die je kunt claimen tijdens Rainbow Royale:

 • Vier Rainbow Royale Sprays: Vibrant Heart, Vibrant Llama, Vibrant Boogie & Vibrant Star
 • Sunshine & Rainbows Wrap
 • Take a’bow Emote: je Fortnite-personage maakt een regenboog

Regenboogvlaggen en Love Izlv Radio

In Fortnite Creative, de game mode waarin spelers zelf aan de slag kunnen met het maken van levels met assets uit de game, zijn er regenboogvlaggen toegevoegd als plaatsbare prop. Op de Season 7 map van de Fortnite Battle Royale mode kunnen spelers bovendien een regenboog in de lucht zien.
fornite pride flag
Verder introduceert Rainbow Royale het radiostation Love Izlv, met een playlist van bekende LGBTQIA+ artiesten. Spelers kunnen nu ook elk van deze nummers afspelen terwijl ze bezig zijn in de Battle Royale-modus. De volgende nummers zijn toegevoegd aan Love Izlv Radio:

BEATBOX

 • Big Freedia – Platinum
 • Lil Nas X – Montero

RADIO UNDERGROUND

 • King Princess – Pain
 • Troye Sivan – STUD
 • Ben Platt – Imagine

POWER PLAY

 • Daya – Bad Girl
 • Hayley Kiyoko – Found My Friends
 • Kim Petras – Malibu

Rainbow Royale is een tijdelijk evenement, dat plaatsvindt tot en met 27 juli. Wees er dus op tijd bij om de speciale content van Rainbow Royale te kunnen claimen.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate