Nieuws

Fortnite Rift Tour Event wordt samenwerking met artiest

Fortnite Rift Tour Event wordt samenwerking met artiest

Epic Games heeft het Fortnite Rift Tour Event aangekondigd voor het weekend van 6-8 augustus 2021. Dit in-game evenement wordt een samenwerking tussen Fortnite en een "recordbrekende superster": de verwachting is dan ook dat een bekende artiest zijn of haar opwachting zal maken in Fortnite.

UPDATE: Inmiddels is de artiest bekend gemaakt: het wordt de Fortnite Ariana Grande Rift Tour! Mogelijk dus het grootste en meest epische Fortnite-concert ooit!

Embedded content: https://twitter.com/FortniteGame/status/1420752938327187462?s=20

Het is verre van de eerste keer dat Epic Games en Fortnite de samenwerking aan zullen gaan met een bekende artiest. Meerdere concerten en shows vonden plaats in de nog altijd immens populaire battle-royale game. Het meest baanbrekende event was misschien wel het 'Astronomical'-concert van Travis Scott. Dit in-game evenement werd door bijna 28 miljoen unieke spelersbezocht: dat is bijna twee keer de bevolking van Nederland!

Wat je kunt verwachten van Fortnite Rift Tour

rift tour-rewards fortnite
Allereerst kun je ervan uitgaan dat een concert de map van Fortnite Season 7 drastisch gaat veranderen voor het evenement. Voor nu kun je in ieder geval al speciale in-game beloningen krijgen voor het Rift Tour event. Deze Before the Tour Rewards bestaat uit een Cosmic Cuddles loading screen (door Delicious Design League), Rift-sterpiece Spray en een Cloudy Kitty-emoticon.

Welke artiest gaat een Fortnite-concert geven?

RIFT TOUR IN-GAME TAB
Het Fortnite Rift Tour-concert heeft vijf verschillende optredens, dus er zijn genoeg kansen om het concert mee te maken. Het concert dat gepland staat voor Europa begint op zondag 8 augustus. Je kunt aangeven bij welke editie je wil zijn, zodat jij en je vrienden samen het concert kunnen bezoeken op een tijd die iedereen uitkomt. Zorg dat je ongeveer een uur voordat je concert begint ingelogd bent in Fortnite.

Welke artiest het concert gaat geven, is nog niet helemaal bekend. Wel zijn er aanwijzingen die sterk doen vermoeden dat het gaat om een optreden van Ariana Grande: dit werd gelekt in de aanloop naar de Fortnite 17:21 update. Epic Games heeft in ieder geval aangegeven dat meer details zullen worden bekendgemaakt op 2 augustus.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate