Nieuws

Fortnite-eiland overspoeld door aliens in nieuw seizoen

Fortnite-eiland overspoeld door aliens in nieuw seizoen

Het nieuwste seizoen van Fortnite is zojuist gelanceerd. Uit een trailer blijkt dat Fortnite Chapter 2 Season 7: Invasion een buitenaards thema krijgt. Het nieuwe seizoen van de populaire Battle Royale bevat nieuwe voertuigen, wapens, tegenstanders en personages die dit thema ondersteunen. Nieuwe personages die je kunt verkrijgen zijn onder andere Superman, Rick Sanchez uit Rick & Morty en diverse Aliens.

De afgelopen weken verschenen er op het Fortnite-eiland graancirkels en ufo’s die spelers ontvoerden. Dit bleek verband te houden met het nieuwe seizoen van Fortnite dat vandaag verscheen. In het Battle Royale spel staat dit seizoen de strijd tegen een buitenaardse invasie centraal. Spelers kunnen het opnemen tegen diverse aliens op verschillende plekken van het eiland met maar één doel: het verdedigen van de Fortnite-wereld.

Battle Pass

Uiteraard kunnen spelers dit seizoen ook weer een Fortnite Season 7 Battle Pass aanschaffen. De seizoenspas biedt een manier om nieuwe content te verkrijgen, zoals speelbare personages. Daarvan maken twee wel hele bekende figuren hun entree dit seizoen, namelijk Rick Sanchez uit de populaire animatieserie Rick & Morty en Clark Kent, beter bekend als Superman. Als klap op de vuurpijl kunnen spelers ook de gedaante aannemen van een Alien, of één van de personages die de aarde juist verdedigt.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=0GxSgk4uWeU

Aliens op het eiland

Het Fortnite-eiland ziet er ook anders uit dan eerst, want een Alien invasie gaat niet in de koude kleren zitten. Enkele locaties zijn overgenomen door Aliens, die al dan niet vergezeld worden door aliens. In de trailer is ook te zien hoe spelers het samen opnemen tegen een enorme hoeveelheid Aliens. Hierbij gebruiken ze verschillende nieuwe wapens.

Een geweer wat een constante laserstraal schiet en een anti-zwaartekracht geweer waarbij spelers voorwerpen op de map kunnen oppakken en afschieten zijn duidelijk de uitblinkers van het nieuwe arsenaal. Ook kunnen spelers een UFO besturen en chaos veroorzaken op het eiland. Alle Primal Weapons uit het vorige seizoen verdwijnen uit de game en er zijn een hoop Fortnite Season 7 wapens vaulted en unvaulted.

Spelers kunnen vandaag aan de slag met het nieuwe seizoen van Fortnite. Toegang tot de nieuwe Battle Pass kost 950 V-Bucks, wat omgerekend zo een tien euro is.

Stijn van Steenbergen
Stijn van SteenbergenRedacteur/Media ProducerSchrijft over van alles en nog wat, met een passie voor de ontwikkeling van esports binnen Nederland en video content
Stijn van SteenbergenStijn van SteenbergenStijn van Steenbergen