Nieuws

Rift Zones keren mogelijk terug in Fortnite Season 7

Rift Zones keren mogelijk terug in Fortnite Season 7

Volgens een leak zijn er mogelijk Rift Zones onderweg naar Fortnite Chapter 2 Season 7. De Rift Zones, die in eerdere seizoenen delen van de map tijdelijk en compleet veranderden, gaan volgens de leak gemaakt worden door het alien-moederschip.

Embedded content: https://twitter.com/HYPEX/status/1417856313636294656?s=20

Eerder in Fortnite Season 7 kregen we met de 17.10 update al een kijkje in het moederschip. Hierin bevinden zich een aantal locaties die van de map verdwenen zijn, maar het lijkt erop dat het moederschip nu ook locaties op de map zelf gaat beïnvloeden.

Rift Zones

Rift Beacon
De Rift Zones werden in Fortnite Season X geïntroduceerd. Elke week verschenen er Rift Beacons op verschillende locaties op de map, die de betreffende locatie ingrijpend konden veranderen: zo konden Rift Beacons een nieuwe locatie vormen, nieuwe items genereren of de regels zo veranderen dan spelers maar één soort wapen mochten gebruiken in de Rift Zone. De Rift Beacons keerden ook nog eens terug in Chapter 2, Season 4.

Rift Zones veranderen dus bepaalde spelregels in een klein gebied van de map, maar deze keer lijkt het erop dat niet de Rift Beacons, maar het alien-moederschip de Rift Zones gaat produceren. Volgens leaks kunnen deze nieuwe Rift Zones verschillende effecten hebben: Low Gravity (weinig zwaartekracht), Prop Disguise (jezelf vermommen als een voorwerp in de wereld), Rift (teleporteren) en Ice Slide (zorgt voor een gladde ondergrond).
Fortnite Rift Zone

De Rift Zones lijken in ieder geval een toevoeging die goed past bij het thema van Chapter 2 Season 7. De map wordt al geruime tijd aangevallen door UFO's en Alien Artifacts worden wekelijks over de Season 7 map verspreid. De Alien Biomes die we terugvinden op de map, doen al enigszins denken aan de Rift Zones: in de directe omgeving van de Alien Biomes is de zwaartekracht verminderd.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate