Nieuws

Superman komt mogelijk naar Fortnite Season 7

Superman komt mogelijk naar Fortnite Season 7

Epic Games heeft een aantal hints gegeven die mogelijk wijzen op de komst van Superman, een van de bekendste superhelden van DC Comics. Season 7 van Fortnite staat voor de deur, wat betekent dat er veel nieuwe content onderweg is naar de populaire Battle Royale-game. Eerder kreeg Fortnite ook al andere superhelden als skins in de game, waaronder Captain America, Deadpool en Batman.

Het nieuwe seizoen van Fortnite gaat officieel van start op 8 juni. Eerder hebben we al een aantal leaks en teasers gezien, waaruit blijkt dat Season 7’s thema draait om aliens. Zo zouden mysterieuze graancirkels het einde van Fortnite Season 6 kunnen voorspellen en werden er spelers ontvoerd door UFO’s, om vervolgens elders op het eiland weer gedropped te worden.

Het lijkt erop dat het aankomende seizoen niet alleen nieuwe wapens meebrengt, maar ook een nieuwe crossover met een bekende game, film of serie. Een nieuwe teaser op het officiële Twitter-account van Epic Games toont een animatie met een gitaar, wapen en een bril.

Embedded content: https://twitter.com/FortniteGame/status/1401539382545313792?s=20

Clark Kent

In eerdere teaservideo’s kwam Epic met een aantal hints die wijzen op nieuwe wapens, sleutelhangers voor wapens en een nieuw consumable item voor Season 7. In de teaser met de bril zien mensen een mogelijke hint naar de komst van Superman in Fortnite. De superheld van DC Comics draagt een soortgelijke bril wanneer hij zich 'vermomt' als Clark Kent.

Superman is namelijk afkomstig van een andere planeet, wat goed past bij het buitenaardse thema van Season 7. De Ripley- en Xenomorph-skins uit de horrorfilmserie Alien, die eerder naar Fortnite kwamen, misstaan ook niet bij dit nieuwe thema: misschien keren ze wel weer terug in de shop.

Ook geeft de tekst van de tweet nog een mogelijke hint: de Superman-identiteit van Clark Kent is namelijk niet zichtbaar voor ‘normale’ mensen wanneer hij zijn bril draagt. Dat maakt Superman dus in feite onherkenbaar, iets wat de bril in de Fortnite-teaser blijkbaar ook doet.

Crossovers

De toevoeging van Superman aan Fortnite past goed in het rijtje van crossovers tussen de battle royale-game en andere populaire media. Zo kregen we onder meer skins van Ryu & Chun-Li uit Street Fighter en kun je zelfs spelen als profvoetballer Neymar Jr van Paris Saint-Germain.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate