Nieuws

Halloween-event Fortnitemares terug in Fortnite Season 8

Halloween-event Fortnitemares terug in Fortnite Season 8

Het in-game Halloween-evenement Fortnitemares keert terug tijdens Fortnite Chapter 2 Season 8: Cubed. Gedurende oktober 2021 worden er elke dag nieuwe skins, events en meer vrijgegeven door ontwikkelaar Epic Games. De Fortnitemares-kaarten op de website van Fortnite worden telkens omgedraaid: hier kun je zien welke skins op weg zijn naar de shop en zie je ook een aantal hints naar de personages die nog vrijgegeven moeten worden. Het belooft een spookachtig seizoen te worden.

Embedded content: https://twitter.com/FortniteGame/status/1445388635881287698?s=20

Het is niet de eerste keer dat Fortnite het speciale Halloween-event heeft: elk jaar keert Fortnitemares terug in oktober met speciale skins, items en evenementen. Ook dit jaar is dat niet anders: er is veel unieke content te vinden rond het spookachtige event. De map van Fortnite Season 8 is op een aantal plekken ook aangepast om het in Halloween-sferen te brengen: zo is de Battle Bus aangekleed met griezelige elementen en vind je op meerdere plekken de bekende pompoenen met gezichten (jack-o'-lanterns).

Fortnitemares skins

fortnite-fortnitemares-outfit-reveals
Er komen veel unieke skins uit tijdens het Fortnitemares-evenement. Zo zijn Frankenstein's Monster en The Mummy, bekende filmpersonages uit de Universal Monsters-set, bevestigd. Gedurende het seizoen worden er nog meer skins bekendgemaakt voor de Item Shop wanneer de kaarten worden omgedraaid.

fortnite-boxy-and-boxer
Ook kun je tijdelijk de skins van Boxy en Boxer in de Item Shop vinden, met Spectral Styles die griezelig gloeien in het donker. Universal Studios in Hollywood houdt bovendien een speciaal evenement op locatie, waar je de Battle Bus en Fortnite cosplay-personages kunt bezoeken bij de Universal CityWalk.

Fortnitemares wapens en quests

fortnite-dual-fiend-hunters-1920x1080-75b6eec206c7
Ter gelegenheid van Halloween kun je nu ook de Dual Fiend Hunters vinden in The Sideways: twee kruisbogen waarmee je het kwaad kunt verslaan. De grote, mysterieuze kubussen zijn van plan hun volgende stap te zetten: een speciale Limited Time Mode (LTM) is onderweg, maar details zijn nog niet bekendgemaakt. Ook zul je unieke Quests kunnen voltooien voor speciale Fortnitemares-rewards.

Fortnitemares Short Nite film festival

Fortnitemares 2021 sluit af met de derde editie van het Short Nite film festival: een evenement waarbij je korte, geanimeerde video's kunt kijken in een in-game Fortnite-bioscoop, gemaakt door Quantum Builds. Elke film kun je zien in een aparte zaal van het virtuele filmtheater.

Epic Games gaat in de nabije toekomst nog meer aankondigen rond alle Fortnitemares-evenementen. Zeker is dat we ruim vier weken met al deze content aan de slag kunnen.
Fortnitemares weeks

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate