Nieuws

Fortnite seizoen X: Mechs, Rift Zones en minder mobiliteit

1 augustus 2019, 09:24

Het nieuwe Fortnite seizoen is hier! Onder de naam Fortnite seizoen X brengt Epic Games onder andere de B.R.U.T.E naar het spel. Ook zijn er enkele oude locaties terug en een hoop items zijn de kluis in, waaronder de Baller.

Het belangrijkste en meest opvallende van de nieuwe patch is de B.R.U.T.E. Dit is een mechanisch pak waar twee mensen in kunnen. De ene persoon zorgt voor de mobiliteit, zoals springen en lopen. De tweede persoon heeft controle over de wapens: een missile launcher en een shotgun.

Ook zijn oude locaties terug op de map. Deze zogeheten Rift Zones zorgen ervoor dat enkele oude locaties, zoals Dusty Divot, terug op de map verschijnen. Het gaat echter niet om één op één kopiëren, Epic Games heeft ook nog wat gameplay verrassingen op de locaties.

Competitieve spelers zullen blij zijn met het vaulten van de Baller. Het voertuig bracht speler Rojo veel succes het afgelopen weekend, maar werd door de gehele community gezien als hinderlijk. Ook de Shadow Bomb, Quad Crasher, Flint Knock Pistol, Semi-Auto Sniper, Tactical Assault Rifle, Mounted Turret, Air Strike en Glider Redeploy zijn naar de kluis verplaatst. Glider Redeploy is in grote team modi nog wel te vinden.

Met het vaulten zijn veel mobiliteits items verwijderd. Epic geeft in de patch notes aan dat zij vinden dat seizoen X een betere ervaring is met minder mobiliteit. Eerst zien, dan geloven in dit geval!

Deel: